REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Laisvalaikis2024 m. Birželio 8 d. 18:12

„Atrask su Etaplius“:  Kurtuvėnų regioninis parkas

Šiauliai

pamatykLietuvoje.lt nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Etaplius.LT


303604

Pirmasis vasaros mėnuo džiugina gerais orais, tad norintiems pakeliauti ar praleisti daugiau laiko gamtoje, projektas „Atrask su Etaplius“ siūlo aplankyti Kurtuvėnų regioninį parką.

Vos už 16 kilometrų nuo Šiaulių nutolęs miestelis gali pasiūlyti įstabius architektūrinius Kurtuvėnų dvaro ir bažnyčios vaizdus, miestelio širdyje įsikūrusį žirgyną ir danielių parką. Kurtuvėnų regioninis parkas taip pat kviečia leistis į keliones pažintiniais keliais. Juos galima rinktis iš daugiau nei dešimties variantų. Trumpiausi pažintiniai takai vingiuoja aplink regiono vandens telkinius: Juodlės, Pageluvio ežerus bei Smirdelės pelkes.

Visi šie takai driekiasi vos keletą kilometrų, tad yra labai patogūs norintiems lėtai pasivaikščioti ar pasimėgauti trumpais žygiais su šeima. Populiariausiasis Kurtuvėnų dvaro pažintinis takas siūlo pasižvalgyti po dvaro sodybos liekanas, senovinius priestatus, koplyčią, svirną, o informaciniai stendai leidžia susipažinti su dvaro istorija ir svarbiausiais įvykiais. Tako ilgis – 2,5 km.

Dviračių mylėtojams Kurtuvėnai siūlo dvi trasas. „Kurtuvėnų žiedas“ trasa apima kelis pėsčiųjų takus, tačiau yra pritaikyta ir techninių įgūdžių lavinimui su siaurais takeliais ir stačiais vingiais. Kitos dviračių trasos kelias yra vienas iš pirmųjų asfaltuotų dviračių takų Lietuvoje ir driekiasi nuo Šiaulių iki Kurtuvėnų, tad norintiems aktyviau praleisti laiką, siūloma į miestelį atvykti dviračiu.

Patarimai regioninio parko lankytojams:
• Prieš leisdamiesi į kelionę, išsirinkite tinkamą maršrutą pagal savo fizinį pasirengimą ir pomėgius.
• Pasirūpinkite patogia apranga ir avalyne.
• Nepamirškite pasiimti vandens, užkandžių ir repelentų nuo vabzdžių.
• Būkite atidūs gamtai ir palikite tik savo pėdsakus.

Kurtuvėnų regioninio parko pažintiniai takai – tai puiki proga pažinti unikalų miškų kraštovaizdį ir patirti smagių akimirkų ramybės ir gamtos apsuptyje. Visus pažintinių takų maršrutus galite rasti paspaudę nuorodą čia.

pamatykLietuvoje.lt nuotr.

pamatykLietuvoje.lt nuotr.

pamatykLietuvoje.lt nuotr.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA