PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Birželio 25 d. 11:04

Atnaujintas Kalniškės mūšio pažintinis takas

Lazdijai

Etaplius.LTŠaltinis: Lazdijų rajono savivaldybė


306304

Lazdijų turizmo informacinio centro darbuotojai, Šeštokų seniūnija ir Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyr. specialistas Matas Budreika sutvarkė Kalniškės mūšio pažintinį taką. Atnaujintos nuorodos ir ženklinimai, sutvarkyta pažintinio tako teritorija, tad dabar lankytojai gali dar patogiau keliauti šia istorine vieta. Atvykite ir pasinerkite į kovos už laisvę dvasią, pažinkite mūsų praeitį ir stiprinkite savo ryšį su nuostabia Lietuvos gamta!

Kalniškės mūšis įvyko 1945 m. gegužės 16 d. ir yra vienas didžiausių bei nuožmiausių lietuvių rezistencinės kovos mūšių. Po Antrojo pasaulinio karo Lietuva atsidūrė Sovietų Sąjungos okupuotoje teritorijoje. Daugelis lietuvių, nenorėdami paklusti sovietų valdžiai, pasirinko kovą dėl laisvės ir nepriklausomybės. Partizaninis karas prieš sovietinę okupaciją tapo pagrindiniu pasipriešinimo būdu.

Kalniškės mūšis yra apipintas pasakojimų, interpretacijų, tikrų ir išgalvotų istorijų, parašytas ne vienas straipsnis. Apie jį sukurta ne viena daina, o pats mūšis buvo ir yra patriotiškai nusiteikusių Lietuvos žmonių pasididžiavimas bei patriotiškumo pavyzdys ne tik Pietų, bet ir visoje Lietuvoje. Kasmet mūšiui paminėti organizuojami renginiai, o mūšio memorialas ir jo apylinkės tampa traukos objektu. Čia vyksta ne tik į oficialūs renginiai, bet ir organizuojamos įvairios edukacinės veiklos jaunimui. Ištisos šeimos čia praleidžia laisvalaikį, mėgaudamosi nuostabia vietos dvasia.

Jeigu ir jūs ketinate aplankyti šią istorinę vietą, platesnę informaciją apie šį maršrutą galite pasiskaityti Lazdijų turizmo informacinio centro puslapyje.