PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugsėjo 11 d. 09:17

Atnaujinamos Alytaus rajono mokyklos: nuo klasių iki fasadų

Alytus

Etaplius.LTŠaltinis: Alytaus rajono savivaldybė


317893

Metų pradžioje nuo Miroslavo gimnazijos sienos nukritus apšiltinimo ir apdailos dangai, nedelsiant buvo ieškota sprendimų. Jau netrukus didžioji dalis gimnazijos fasado bus atnaujinta. Prasidėjus naujiems mokslo metams, gimnazijoje lankėsi Alytaus rajono merė Rasa Vitkauskienė, domėjosi, kaip sekasi vykdyti darbus. Kad mokiniams būtų jaukiau, šviesiau ir patogiau, įvairūs remonto darbai vyko visose rajono mokyklose.

Alytaus rajono mokiniai ir mokytojai nusipelnė mokytis ir dirbti geriausiose sąlygose. Atnaujintos klasės, koridoriai, kai kur – fasadas, žaidimų aikštelės. Vienur – pokyčiai jau akivaizdūs, kitur darbai dar vyksta. Nepatogumai laikini – tačiau net neabejoju, kad jiems pasibaigus bus kur kas jaukiau, tvarkingiau, o svarbiausia, saugiau“, – po apsilankymo Miroslavo gimnazijoje sakė Alytaus rajono merė Rasa Vitkauskienė.

Miroslave – fasado remontas

Dalies Miroslavo gimnazijos pastato išorės remonto darbai tęsis iki spalio vidurio. Šiuo metu jau atlikta beveik 70 procentų suplanuotų darbų. Bus sutvarkyta ne tik siena, nuo kurios nukrito apšiltinimo danga, bet ir didžioji dalis fasado.

Taip pat gimnazijoje buvo sutvarkyti laiptai, plytelės, perdažytos pradinio ugdymo koridoriaus palangės, atliktas kosmetinis klasių ir koridorių remontas, suremontuoti lauko suoliukai.

Miroslavo gimnazijos Miroslavo ikimokyklinio ugdymo skyriuje buvo pakeistas vandens šildymo boileris ir sutvarkytas kondicionierius.

Butrimonių gimnazijoje – freskų siena

Viena Butrimonių gimnazijos koridoriaus siena – meniška ir traukianti akį – papuošta freskomis išdailinta danga. Taip pat čia atnaujinti trys kabinetai – suremontuotos lubos, sienos, nudažytos palangės, pakeistos grindų dangos. Kosmetinių remonto darbų atlikta ir kitose gimnazijos erdvėse.

Jau netrukus šalia esančiame Atgimimo parke bus įgyvendintas bendruomenių inciatyvų laimėtas projektas „Sakurų paunksmėje“. Taip pat baigiamas įgyvendinti ir energetinis projektas, kurio metu įrengti šilumos siurbliai. Mokykloje skambės ir naujas automatinis skambutis.

Daugų gimnazijoje – nauji tualetai

Daugų Vlado Mirono gimnazijoje jau atnaujintas pirmokų kabinetas, istorijos bei technologijų klasės. Mokyklos bendruomenė netrukus džiaugsis suremontuotais tualetais.

Pokyčiai laiptinėje dviejuose kabinetuose ir žaidimų aikštelėje

Alovės pagrindinio ugdymo skyriuje suremontuota laiptinė, atnaujintas gamtos mokslų ir administracijos kabinetas. Sporto salėje – perdažytos grindų linijos.

Siekiant užtikrinti vaikų saugumą, Daugų ir Venciūnų ikimokyklinio ugdymo skyriuose įrengtos ir sutvarkytos žaidimų aikštelių dangos.

Simne – rūbinės, persirengimo kambarių remontas

Simno gimnazijoje išdažytos sporto salės grindys, antrojo aukšto koridoriaus sienos, sutvarkytos palangės. Taip pat buvo remontuojamos įėjimo į gimnaziją laiptinės sienos, laiptai, mokinių rūbinė, lietuvių kalbos, pirmokų, trečiokų klasių bei logopedo kabineto sienos. Remontuotos ir pusrūsio sienos, persirengimo kambariai, įrengtas kabinetas specialiajam pedagogui, sutvarkyti mokyklos fasado tinko nubyrėjimai.

Ikimokyklinio ugdymo skyriuje buvo išdažyti įėjimai į darželį, koridoriai, pirmo aukšto koridoriaus sienos, laiptai, salės sienos, antrajame aukšte – priešmokyklinio ugdymo klasės rūbinė ir sienos, grupėse sumontuoti du kondicionieriai.

Kosmetiniai remontai – Krokialaukyje, Pivašiūnuose, Meno ir sporto mokykloje

Krokialaukio Tomo Noraus – Naruševičiaus gimnazijos koridoriuose sudėta 100 m2 plytelių, pakeistos 28 kabinetų durys, atliktas smulkus klasių ir koridorių remontas. Pivašiūnų gimnazijoje atliktas kosmetinis remontas: perdažytos sienose, sutvarkytos palangės, sporto salės stogas.

Alytaus r. meno ir sporto mokykloje perdažytos grindys koridoriuose ir klasėse, laiptai, sienos, durys.