PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Rugsėjo 1 d. 11:00

Atliekų perdirbimo įmonėje Šiauliuose kilo gaisras: įspėja šalia gaisravietės gyvenačius žmones

Šiauliai

Gaisras. Asociatyvi VPGT nuotr.

EtapliusŠaltinis: Etaplius.lt


316401

Rugsėjo 1 d. naktį Šiauliuose Pramonės g. 8 „Ecoservice“ degė atliekos. Gaisras kilo pastate esančioje rūšiavimo linijoje, todėl gaisro dūmai plačiai į aplinką nepasklido. Artimiausi gyvenamieji namai nuo gaisravietės nutolę apie 2 km rytų kryptimi, prie jų gaisro metu buvo juntamas silpnas specifinis kvapas. Gaisras užgesintas apie 4 val. ryte ir pavojus gyventojų sveikatai negresia.

Anot Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) Situacijų koordinavimo skyriaus specialisto, vieno aukšto skardiniame pastate Pramonės gatvėje degė apie 12 tūkst. kubinių metrų plastikinių šiukšlių.

Pranešimas apie gaisrą buvo gautas sekamdienį 0.09 val., ugnis užgesinta 4.05 valandą. Gesinime dalyvavo šešios automobilinės cisternos.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistai, reaguodami į Bendrojo pagalbos centro informaciją, rekomenduoja gyventojams, savo gyvenamojoje ar darbo aplinkoje dar jaučiantiems specifinį gaisro kvapą, atlikti patalpų valymą: išsiurbti kilimus, o kietus paviršius nuvalyti drėgnomis šluostėmis. Po mechaninio patalpų valymo, rekomenduojama dar kartą valyti buitiniais valikliais (grindų, paviršių, kilimų). Atlikus valymo darbus, būtina patalpas gerai išvėdinti. Nepamiršti išplauti užuolaidų, išskalbti lauke laikytus drabužius, taip pat prieš vartojant gerai nuplauti sklype auginamus vaisus ir daržoves.

Važiuojant pro gaisro vietą, rekomenduojama sandariai uždaryti automobilių langus.

Pasijutus prastai, NVSC specialistai rekomenduoja nedelsiant kreiptis į medikus. NVSC primena – teršalų ūmaus poveikio simptomai: akių, nosies ir gerklės dirginimas, dusulys, kosulys, susilpnėjusi plaučių funkcija (ypač sergantiems lėtine obstrukcine plaučių liga), padidėjęs kvėpavimo takų imlumas kvėpavimo takų infekcijoms (ypač vaikų), paūmėjusios kvėpavimo takų uždegiminės reakcijos.

Komentuoja aplinkotvarkos bendrovės „Ecoservice“ Atliekų rūšiavimo ir perdirbimo verslo direktorė Rasa Viskauskienė:

Rugsėjo 1-osios naktį Šiauliuose, Pramonės g. 8 esančiame rūšiavimo centre, užsidegė nepavojingos, nerūšiuotų pakuočių atliekos, surinktos iš gyventojų. Gaisras pastebėtas pačioje pradžioje, darbuotojai ėmėsi reikiamų veiksmų, buvo operatyviai iškviesti ugniagesiai. Gaisras suvaldytas, jo mastas buvo nedidelis – degė maždaug 40 kv. m plotas. Gesinimo darbai baigti apie 4 val. ryto. Įvykio metu žmonės nenukentėjo, žala turtui nepadaryta. Dėkojame ugniagesiams už operatyvų reagavimą. Ryte teritorija papildomai patikrinta, ji jau sutvarkyta, darbas vyksta įprastai.