PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kultūra2024 m. Liepos 8 d. 12:04

Atgarsiai iš iškilmingo Liepos 6-osios minėjimo Vilniaus rajone

Vilnius

Vilniaus rajono savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Vilniaus rajono savivaldybė


308291

Liepos 6-osios – Valstybės dienos proga visame Vilniaus rajone aidėjo „Tautiška giesmė“, didesnės ir mažesnės bendruomenės rinkosi aikštėse, prie kultūros centrų, ant piliakalnių, kėlė valstybės vėliavą bei degė simbolinius laužus. Dalinamės renginių atgarsiais.

Medininkų pilis

Tądien Medininkuose prasidėjo pirmą kartą rengiamas tarptautinis vasaros festivalis „Muzika Medininkų pilyje“, kurio atidarymo koncerte taip pat sudalyvavo Vilniaus rajono savivaldybės meras Robert Duchnevič.

„Sveikinu visus su Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo ir Tautiškos giesmės diena. Šiemet susirinkę čia, istoriniuose Medininkų pilies mūruose, visi kartu liudijame valstybingumą, vienybę ir meilę mūsų šaliai“, – savo sveikinimo kalboje tarė meras R. Duchnevič.

Koncerto metu pasirodė grupė „The Dittes“, kuri pristatė lietuviškus kūrinius svingo, džiazo ir bugio vugio rimtuose, o 21 val. susirinkusieji prisijungė prie visų pasaulio lietuvių giedant Lietuvos himną.

Tarptautinis vasaros festivalis vyks iki rugpjūčio 25 d. kviesdamas klausytojus į aštuonis skirtingus koncertus po atviru dangumi su džiazo, senosios estrados, braziliškų ritmų ir bardų legendų pasirodymais.

Nemenčinės piliakalnis

Saulei besileidžiant šventinis Valstybės dienos minėjimas vyko ant Nemenčinės piliakalnio, kur susirinkusieji turėjo galimybę prisiminti Lietuvos praeitį ir jos ilgaamžes valstybingumo tradicijas.

Vilniaus rajono savivaldybės mero Roberto Duchnevičiaus vardu susirinkusiuosius pasveikino mero padėjėja Diana Šmigelskienė. Sveikinimo žodį taip pat tarė Nemenčinės sporto mokyklos direktorius Robert Komarovski.

Muzikinius kūrinius dovanojo vokalinis kolektyvas „Vox Cordis“, vaikų vokalinis ansamblis „Sing“, solistė Agnė Čepulytė, rock grupė „Żelazny wilk“ ir vakaro žvaigždės – grupė „Lietuvaitės“.

Ant Nemenčinės piliakalnio buvo užkurtas simbolinis laužas, Generolo A. Ramanausko kovinio rengimo centro kariai iškilmingai pakėlė vėliavą ir „Tautiška giesmė“ nuo Nemenčinės piliakalnio įsijungė į viso pasaulio lietuvių chorą.

Pagiriai

Liepos 6-ąją Pagiriuose buvo surengtas iškilmingas koncertas, kurio metu šventės dalyviai akimirkai buvo nukelti į viduramžius, kai karalius Mindaugas valdė Lietuvos karalystę.

Renginyje koncertavo RKC Vaidotų kultūros centre veikiantis vokalinis ansamblis „Ballada“, o nuostabų muzikinį reginį padovanojo žinomas šeimyninis Livetos, Petro ir Ingridos Kazlauskų trio.

Tradiciškai 21 val. nuskambėjo „Tautiška giesmė“.

Iškilmių metu svečiai turėjo galimybę dalyvauti fotosesijoje su viduramžių riteriais, pamatyti įspūdingas riterių dvikovas, pasigrožėti ugnies šou. Tuo tarpu vaikai galėjo pramogauti ant pripučiamo batuto.

Europos geografinis centras

21 val. Europos geografiniame centre, ramios ir gražios aplinkos apsuptyje susirinkę piliečiai, daugiausiai tai jaunos šeimos su vaikais, ne tik sudalyvavo pilietinėje akcijoje „Tautiška giesmė aplink pasaulį“, bet ir šiltai bendravo klausydamiesi smuiko skambesių.