PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Gamta2024 m. Rugpjūčio 12 d. 16:29

Atėnų meras: liepsnos tikrai yra arti

Pasaulis

Miškų gaisrai Graikijoje. EPA-ELTA nuotr.

Rasa StrimaitytėŠaltinis: ELTA


313748

Miškų gaisrai Graikijoje artėja sostinės Atėnų link: Chalandryje Atėnų šiaurės rytiniame pakraštyje kelių kvartalų gyventojai pirmadienį buvo paraginti pasitraukti į saugias vietas. Meras Simosas Roussosas televizijos stočiai ERT sakė nurodęs žmonėms evakuotis, nes liepsnos „tikrai yra arti“.

Prieš tai ryte jau buvo evakuotos penkios gyvenvietės netoli Atėnų bei dvi ligoninės Pentelyje, esančiame už 15 km į šiaurės rytus nuo sostinės. Dar devynios gyvenvietės evakuotos sekmadienį, įskaitant istorinį Maratono miestą. Tenykštis meras Stergiosas Tsirkasas kalbėjo apie „biblinio masto katastrofą“.

Televizijos stoties ERT teigimu, 30 km pločio ir iki 25 metrų aukščio ugnies siena plinta Atėnų kryptimi. Ugniagesiai visą naktį į pirmadienį kovojo su liepsnomis, „tačiau, nepaisant antžmogiškų pastangų, gaisras greitai išplito“, sakė ugniagesių atstovas Vassilisas Vathrakogiannisas. Su ugnimi kovoja daugiau kaip 670 ugniagesių su 183 gaisriniais automobiliais bei 32 lėktuvais ir sraigtasparniais.

Gesindami liepsnas nukentėjo du ugniagesiai. 13 žmonių dėl kvėpavimo problemų paguldyti į ligonines. Nėščios moterys ir silpnos sveikatos žmonės paraginti vengti buvimo lauke.