PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugpjūčio 28 d. 13:27

Artėjant rugsėjui – vizitai į mokyklas

Plungė

Atnaujintos „Saulės“ gimnazijos bibliotekos patalpos

Etaplius.ltŠaltinis: Plungės rajono savivaldybės inf.


315825

Artėjant naujų mokslo metų startui, Plungės rajono savivaldybės vadovai aplankė keletą švietimo įstaigų, kurios šią vasarą gyvena statybų ar remonto darbų ritmu: „Saulės“ gimnazijoje vyksta darbai, numatyti Tūkstantmečio mokyklų programoje, Senamiesčio mokykloje, kuri nuo šių mokslo metų pati maitins savo bendruomenę, tvarkoma valgykla ir virtuvė.

Šiose mokymo įstaigose lankėsi Plungės rajono savivaldybės meras Audrius Klišonis, vicemeras Žydrūnas Purauskis, Savivaldybės administracijos direktorius Dalius Pečiulis ir Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Gintautas Rimeikis.

„Saulės“ gimnazijos direktorė Dalia Uščinienė pasidžiaugė atliktais darbai, kurie finansuoti ir Tūkstantmečio mokyklų programos, ir Savivaldybės biudžeto lėšomis.

Panaudojus 146 331,15 Eur Tūkstantmečio mokyklų programos lėšų, atlikti šie rangos darbai: įrengta laboratorija, muzikos studija, mokinių kokybiško poilsio organizavimo kabinetai, sutvarkytas šalia jų esantis koridorius. Įrangai įsigyti iš Tūkstantmečio mokyklų programos numatyta 264 tūkst. eurų. Iš Savivaldybės biudžeto skirta 53,2 tūkst. eurų, už juos įrengti tualetai, sutvarkytos bibliotekos erdvės.

Senamiesčio mokykla, kaip jau minėta, ruošiasi savarankiškam mokinių ir mokytojų maitinimui, tam tvarkoma valgykla. Kaip sakė mokyklos direktorius Paulius Zakalskis, remonto darbai juda į priekį. Valgyklai sutvarkyti metų pradžioje iš Savivaldybės biudžeto buvo skirta 90 tūkst. Eur, o liepos mėnesį biudžetas papildytas dar 50 tūkst. Eur.


Foto galerija:

Atnaujinama valgykla
Virtuvė bus suremontuota ir aprūpinta nauja įranga
Apie Senamiesčio mokykloje vykdomus darbus papasakojo direktorius Paulius Zakalskis
Programos lėšomis mokykloje įrengta naujų erdvių
Įvertinta gimnazijos valgyklos ir virtuvės būklė