PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Rugsėjo 24 d. 07:55

Artėja Seimo rinkimai: gyventojai nori pokyčių, bet gero nesitiki

Marijampolė

Pixabay nuotr.

Aistė UckutėŠaltinis: mmm.lt


320099

Marijampolės gyventojai mano, jog Seimo rinkimai jų nenustebins. Jie sako, kad žadama daug, tačiau yra nusivylę ir iš naujos valdžios daug nesitiki.

Rinkimai – ne tik politikams, bet ir mums visiems. Tai galimybė rinkėjams išreikšti savo nuomonę, pasirinkti tuos, kurie geriausiai atstovaus mūsų interesus. Rinkiminės kovos jau vyksta, kandidatai į Seimą atsakingai jiems ruošiasi, tačiau ar rinkėjai taip pat pasiruošę? Paprašėme gyventojų pasidalinti įspūdžiais apie artėjančius Seimo rinkimus.

Gyventojai gero nesitiki

Marijampolietė Genovaitė sako, kad rinkimines kovas šiek tiek seka, tačiau labai atidžiai kandidatais nesidomi. „Laukiu spalio 13 dienos ir tada išsiaiškinsiu, kaip viskas bus“, – sako ji. Pašnekovė atskleidžia, jog kandidatą rinksis tikrai ne pagal pažadus. Pasak jos, žadėti galima daug, „aš irgi galiu visko prižadėti“. Genovaitė teigė, jog dar prieš rinkimus susipažins su partijų programomis, pasidomės kandidatais, kaip asmenybėmis ir tada nuspręs. Paklausta, ko tikisi iš naujo Seimo pensininkė atsakė: „Nežinau, ko tikėtis. Gyvenu iš pensijos, o ją arba kels, arba ne, todėl man beveik tas pats.“

Miesto gyventoja Levita antrina: „Iš naujo Seimo nieko gero nesitikiu.“ Ji sako dar nežinanti, už ką balsuos Seimo rinkimuose, todėl, tikriausiai, nuspręs atvykusi prie balsadėžės.

Laima teigia, kad pasiruošimus rinkimams stebi ir stengiasi susipažinti su kandidatais, tačiau neslepia savąjį jau išsirinkusi. „Renkuosi pagal nuveiktus darbu, – sako ji ir priduria: Ateinantiems keturiems metams gero daug nesitikiu, bet viliuosi, kad bus dedamos pastangos, jog būtų Lietuvai geriau ir žmonėms lengviau.“

Politika – neįdomi

Vilnietė Regina į Marijampolę atvyko pas tėvus, todėl apie Marijampolės vienmandatėje apygardoje iškeltus kandidatus sako nieko nežinanti. Pašnekovė teigia, jog debatų ir prieš rinkimus vykstančių diskusijų nestebi, nes politikos nemėgsta.

Marijampoliečių pora Gintaras ir Laima taip pat nėra politikos gerbėjai, tačiau sako, jog nepastebėti kandidatų – neįmanoma. „Kasdien važiuodami mieste matome daug reklamų“, – sako jie. Kandidato už kurį balsuos Gintaras ir Laima dar neišsirinko, bet tikina, jog jų pasirinkimą lems asmenybė. „Pažadais neina tikėti, tačiau, jeigu renkant ir sprendžiant pagal žmogų, tai, manau, taip pasitikėti pavyks“, – deklaruoja Laima.

Norisi pokyčių

„Žinau, daug jų kandidatuoja“, – sako Aistė. Anot jos, norėtųsi pokyčių šalyje, tačiau, kokių konkrečiai, pašnekovė neįvardino. Ji džiaugiasi, jog Marijampolėje socialdemokratai gana neblogai tvarkosi, todėl išskiria, jog „toks kandidatas būtų pakankamai stiprus ir Seime“.

Jau š. m. spalio 13 dieną visų rinkėjų keliai susitiks prie balsadėžių. Marijampolės vienmandatėje apygardoje gyventojai galės rinktis iš 9 kandidatų. Kiekvienas balsas yra svarbus, todėl būtina ruoštis ir rinktis atsakingai. Gyventojai kviečiami dar iki rinkimų dienos susipažinti su kandidatais, jų vertybėmis, patirtimi ir siūlomomis programomis.