PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Namai2024 m. Rugpjūčio 9 d. 13:23

Ar verta šiltinti poliuretano putomis

Lietuva

Etaplius.ltŠaltinis: Termovizija, UAB informacija


313431

Daug kam kyla klausimų, ar patikimas šiltinimas poliuretano putomis? Ar galima pasitikėti poliuretano putų šiltinimu? Tai suprantama, nes šiltinimas poliuretano putomis Lietuvoje yra gana naujas ir laiko dar neįvertintas. Vakarų Europoje ir JAV tai jau senokai naudojamas, pasiteisinęs ir patikimas šiltinimo būdas. Lyginant su dabar populiariausiu šiltinimu polistireniniu putplasčiu ir akmens vata, šiltinimas poliuretano putomis turi savo privalumų ir trūkumų. Privalumai ir trūkumai suprantami pasigilinus į pagrindines šiltinimo sistemos charakteristikas ir įrengimo būdus. Šiltinimo medžiagų charakteristikos turi būti vertinamos ne kaip pavieniai elementai, bet kaip sistema.

Šilumos izoliacinės savybės

Šilumos laidumo koeficientas yra pagrindinis rodiklis, rodantis medžiagos šilumos izoliacines savybes. Lambda koeficientas λ parodo, kiek šilumos vatais W prarandama per 1 metrą medžiagos 1 kvadratinio metro plote, kai skirtinguose pusėse yra 1 laipsnio temperatūros skirtumas. Kuo koeficientas mažesnis, tuo medžiagos šilumos izoliacinės savybės geresnės.

Skirtingos poliuretano putos turi skirtingą šilumos laidumo koeficientą. Poliuretano putų šilumos laidumo koeficientas skiriasi priklausomai nuo putų tankio. Didesnį šilumos laidumo koeficientą turi mažesnio tankio poliuretano putos - 0,035-0,039 W/(m·K). Šios putos dar vadinamos atvirų porų poliuretano putomis. Geresnes šilumos izoliacines savybes turi tankesnės poliuretano putos, dar vadinamos uždarų porų poliuretano putomis, jų šilumos laidumo koeficientas yra 0,022-0,028 W/(m·K). Išvadoje šiltinimas poliuretano putomis šilumos izoliacinėmis savybėmis teoriškai turės būti panašaus storio kaip ir kitos modernios izoliacinės medžiagos.

Darbo sąnaudos šiltinant

Šilumos laidumo koeficientas λ nėra vienintelis šiltinimo medžiagą apibūdinantis rodiklis. Termoizoliacijoje labai svarbu, kad šiltinimo medžiaga turi būti užsandarinta. Jei neuždengsime akmens vatos plokščių garo ar vėjo izoliacijos plėvelėmis, galime turėti didelius šilumos praradimus, nepaisant, kokio storio plokštės sudėtos. Dengimui reikalingos plėvelės ir sandarinimo medžiagos. Atitinkamai didėja darbo sąnaudos dengimui ir sandarinimui. Tuo tarpu poliuretano putos išsiplėsdamos sandariai užpildo visus plyšius. Daugeliu atvejų poliuretano putoms apšiltintų paviršių nereikia dengti, tai sumažina sąnaudas medžiagoms ir darbams. Ypač turint omenyje, kad kai kurias vietas itin sudėtinga apšiltinti. Pavyzdžiui, šlaitinio stogo ir sienos susijungimas. Taip pat frontonų apšiltinimas, kur jie kur jungiasi su stogu. Šiltinimas poliuretano putomis leidžia prieiti prie visų sunkiai pasiekiamų vietų.

UAB “Termovizija” meistrų apšiltintas stogas. Apie 100 kvadratinių metrų ploto 40 centimetrų storiu apšiltinama per 2- 3 valandas. Spauskite saugią aktyvią nuorodą poliuretano putos ir susisiekite su “Termovizija” specialistais.

Kur naudojamos poliuretano putos

Mažesnio tankio poliuretano putos yra elastingos ir laidžios garams. Dėl laidumo garams jos naudojamos vidaus patalpose. Taip pat gali būti purškiamos ant medienos, ant medienos masyvo, kuris dėl temperatūros ir drėgmės svyravimų keičia savo parametrus. Uždarų porų poliuretano putos nėra elastingos ir negali būti naudojamos tarp masyvo konstrukcijų. Tankesnės poliuretano putos gali būti naudojamos šiltinant fasadus ir pamatus. Tankesnės poliuretano putos atsparios aplinkos poveikiui. Jas apsaugoti pakanka uždengus sienas fasado plokštėmis. Didelis fasado šiltinimo poliuretano putomis privalumas - tai ištisinis, besiūlis šiltinimo sluoksnis. Šilumos tilteliais lieka tik fasado laikančiųjų profilių kronšteinai.

Fasadą galima šiltinti ir atvirų porų poliuretano putomis. Tokiu atveju karkasas ir poliuretano putos turėtų būti apsaugotos plėvele. Užsisakyti šiltinimo poliuretano putomis paslaugą galima UAB “Termovizija”.

Daugiau apie šiltinimą poliuretano putomis galima sužinoti paspaudus saugią aktyvią nuorodą šiltinimas poliuretano putomis.

Termovizija, UAB informacija