PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Birželio 12 d. 18:49

Apžiūrėta ir aptarta Mažeikių rajono savivaldybei priklausančios ugniagesių komandos veikla

Mažeikiai

Mažeikių r. savivaldybės nuotr.

EtapliusŠaltinis: Mažeikių r. savivaldybė


304534

Mažeikių rajono savivaldybės (toliau – Savivaldybė) merė Rūta Matulaitienė lankėsi penkiuose Mažeikių rajono ugniagesių komandos padaliniuose (grandyse) – Balėnose, Laižuvoje, Viekšniuose, Sedoje ir Židikuose. Kartu su komandos viršininku Aurijumi Jusiu apžiūrėjo patalpas, bendravo su ugniagesiais, domėjosi jų darbo ir buitinėmis sąlygomis.

Kalbėta apie gaisrinius automobilius, jų būklę, gaisrų gesinimo ir gelbėjimo darbų įrangą bei priemones, finansavimą, poreikį ir galimybes, kad būtų užtikrintos saugios darbuotojų darbo ir poilsio sąlygos.

Taip pat apžiūrėtas Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie Vidaus reikalų ministerijos Laižuvos ugniagesių grandžiai patikėjimo teise dešimčiai metų perduotas naudotas gaisrinis automobilis „Mercedes-Benz“. Tokiomis pat sąlygomis Mažeikių rajono ugniagesių komandai perduoti dar du naudoti automobiliai: vienas – „Mercedes-Benz“ – Sedos ugniagesių grandžiai, kitas – „Magirus-Deutz“ – Židikų. Iš viso Mažeikių rajono ugniagesių komanda turi 10 gaisrinių automobilių.

Ugniagesių komanda – Mažeikių rajono savivaldybės biudžetinė įstaiga. Ji yra nuolatinės parengties civilinės saugos ir gelbėjimo sistemos dalis, gesinanti gaisrus ir atliekanti pirminius žmonių ir turto gelbėjimo darbus.

Komandoje – 42 ugniagesiai ir 3 administracijos darbuotojai. Kiekvienoje ugniagesių grandyje dirba po 8–9 ugniagesius.