PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kultūra2024 m. Liepos 31 d. 15:08

Aptarti „Trakų fanfarinės savaitės“ renginiai

Trakai

Trakų rajono savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Trakų rajono savivaldybė


312182

Liepos 31-ąją XIX „Trakų fanfarinės savaitės“ organizatoriai ir dėstytojai susirinko į tradicija tapusius pusryčius su rajono vadovais.

Pusryčiuose dalyvavo Trakų rajono savivaldybės meras Andrius Šatevičius, vicemerė Jolanta Abucevičienė, Seimo narė Edita Rudelienė, Kultūros ir turizmo skyriaus vedėja Asta Lipkevičienė, Trakų meno mokyklos direktorė Neringa Mišeikienė, festivalio dėstytojai.

Meras, pasidžiaugęs vykstančiu tradiciniu renginiu, jo pedagogams įteikė padėkos raštus už meistriškumo ir kvalifikacijos tobulinimo kursų vedimą bei dalyvavimą muzikos festivalyje „Trakų fanfarinė savaitė 2024“.

Pusryčiaujant buvo dalintasi mintimis apie projektą, kuriame šiemet dalyvauja 170 jaunųjų muzikantų bei 14 garsių dėstytojų iš Lietuvos ir užsienio. Buvo aptarti būsimi šios savaitės pasirodymai, meistriškumo pamokos, kvalifikacijos kėlimo užsiėmimai bei ateities idėjos.

„Trakų fanfarinė savaitė“ – tai kvalifikacijos tobulinimo, meistriškumo kursai bei muzikos festivalis, trigubas renginys pučiamiesiems, mušamiesiems instrumentams ir fanfariniam orkestrui. Jis prasidėjo liepos 28 dieną įspūdingu atidarymu Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje, kurioje pirmą kartą Lietuvoje koncertavo legendinis kolektyvas „German Brass“. Filharmonijos scenoje meras A. Šatevičius sveikino festivalio organizatorius ir dalyvius, linkėjo kūrybinės sėkmės.

„Trakų fanfarinė savaitė“ kasdien kviečia į koncertus įvairiose erdvėse. Baigiamasis koncertas vyks Trakų kultūros ir meno centre rugpjūčio 4 dieną.