PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Sveikata2024 m. Rugpjūčio 22 d. 10:10

Aptarti Kartenos pirminės sveikatos priežiūros centro planai ir problemos

Kretinga

Kretingos r. savivaldybės nuotr.

EtapliusŠaltinis: Kretingos r. savivaldybės nuotr.


314992

Kretingos rajono savivaldybės Sveikatos apsaugos ir socialinių reikalų komiteto nariai kartu su meru Antanu Kalniumi ir vicemere Vaida Jakumiene lankėsi Kartenos pirminės sveikatos priežiūros centre (PSPC): susitiko su direktoriumi Normantu Žeimiu, apžiūrėjo įstaigos patalpas, aptarė planus ir problemas.

Kartenos PSPC sudaro trys įstaigos: slaugos ligoninė, ambulatorija ir bendrosios praktikos gydytojo kabinetas Kūlupėnuose. Dirba 38 darbuotojai.

Kaip sakė įstaigos vadovas N. Žeimys, opiausia problema, su kuria susiduria įstaiga, – gydytojų trūkumas. Šiuo metu dirba 2 šeimos gydytojai, kurie jau yra garbaus amžiaus, ir odontologas. Taip pat būtina keisti senus ligoninės vamzdynus, naujai apšiltinti pastatą.

Kartenos PSPC svarsto galimybę mažinti įkainį už lovadienius pacientams, slaugos ligoninėje norintiems pasilikti ilgiau kaip 120 dienų, už kurias nebeapmoka Valstybinės ligonių kasos. Savivaldybės atstovai tokiam siūlymui kol kas nepritaria – pacientų slaugos ligoninė turi pakankamai. Sutinkama, kad būtina galvoti apie socialiai remtinus žmones, tik akcentuojama, jog reikia ieškoti kitų sprendimų jiems padėti. Jeigu apmokėjimo tvarka ir būtų keičiama, ji turėtų apimti ne tik Kretingos PSPC, bet ir kitas rajono gydymo įstaigas.

Kalbėta ir apie slaugos ligoninės ateitį. Norima ją plėsti. Kretingos rajono mero Antano Kalniaus siūlymu, svarstoma statyti modulinį korpusą. Kol kas lėšų tam nėra numatyta, pirmiausia įstaiga atnaujins vamzdynus, naujai apšiltins pastatą.

N. Žeimys informavo, kad yra pateikta paraiška saulės jėgainei įrengti, pasidžiaugta šiemet įrengtu keltuvu, pacientus pakeliančiu į antrą aukštą ir palengvinančiu ligoninės personalo darbą.