PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugsėjo 5 d. 14:53

Aptarta situacija ir veiksmai dėl Mažeikiuose sklindančio nemalonaus kvapo

Mažeikiai

/ Mažeikių r. savivaldybė

EtapliusŠaltinis: Mažeikių r. savivaldybė


317165

Mažeikių rajono savivaldybės (toliau – Savivaldybė) merė Rūta Matulaitienė susitiko su Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos (toliau – NVSC) Telšių departamento direktore Giedre Ligeikiene aptarti situacijos dėl mieste jaučiamo nemalonaus kvapo, kokių veiksmų imtasi problemai išsiaiškinti ir spręsti.

Susitikime taip pat dalyvavo Savivaldybės administracijos sveikatos reikalų koordinatorė (vyriausioji specialistė) Ieva Gečė, Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Justina Ungeitė, Komunikacijos skyriaus vedėja Alma Tupikienė. Buvo kviesti ir Aplinkos apsaugos departamento prie Aplinkos ministerijos Klaipėdos aplinkos kokybės kontrolės ir Telšių aplinkos apsaugos skyrių vadovai.

Rugpjūčio 14 d. Savivaldybė raštu kreipėsi į NVSC, prašydama skubos tvarka sudaryti kvapų kontrolės komisiją, kuri išnagrinėtų ir įvertintų naujojoje miesto dalyje veikiančių bendrovių ūkinės veiklos vykdymo sąlygas ir galimai skleidžiamą nemalonų kvapą.

Kad galėtų sudaryti kvapų kontrolės komisiją, NVSC Telšių departamentas skelbia anoniminę apklausą, kurios tikslas – išsiaiškinti Mažeikių mieste sklindančio nemalonaus kvapo sklidimo kryptį, šaltinius ir priežastis.

Situacija dėl sklindančio nemalonaus kvapo žinoma ir Aplinkos apsaugos departamentui, kurio atstovai susitikime dalyvauti negalėjo, bet informavo, kad imtasi tam tikrų veiksmų – atliekami neplaniniai patikrinimai, paimti mėginiai.