PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugpjūčio 7 d. 07:45

Aptarta elektros tinklų situacija Molėtų rajone po šalį nusiaubusios audros

Molėtai

ESO nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Molėtų rajono savivaldybė


313020

Vicemerė Vaida Saugūnienė, Administracijos direktorius Sigitas Žvinys, Statybos ir žemės ūkio vyr. specialistas Kęstutis Grainys, specialistas Simonas Bogušinskas rugpjūčio 5-ąją susitiko su elektros tiekimo įmonių atstovais ir aptarė praėjusią savaitę visą šalį nusiaubusios audros nuostolius ir nepatogumus rajono gyventojams, dėl sutrikusio elektros tiekimo.

Susitikime dalyvavo Ignitis grupės vadovas Darius Maikštėnas, AB „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) Tinklų eksploatavimo tarnybos vadovas Virgilijus Žukauskas, Paslaugų tarnybos vadovė Agnė Domarkienė, Ignitis grupės komunikacijos vadovas Artūras Ketlerius. Pasak jų, ESO komandos iš karto ėmėsi prižiūrimos infrastruktūros atstatymo darbų, tačiau dėl gedimų gausos jie kai kur užtruko net iki 5 ar 6 parų. Pagrindinė priežastis – medžių užvirtimas. Molėtų rajone dėl liepos 29-osios naktį siautusios audros 10 kV ir 0,4 kV tinkluose užregistruoti 142 gedimai, nuo elektros tinklo buvo atjungti beveik 4 tūkst. ESO klientų. Liepos 29 – rugpjūčio 5 dienomis gedimus šalino po 5-7 brigadas. Šiuo metu visi gedimai pašalinti.

Bendrovė analizuoja audros padarinius, peržiūri procesus. Šiame susitikime norėjo išgirsti apie didžiausias problemas, vietos gyventojų patirtų nuostolių mastą bei kartu aptarti prevencinius planus, kurie galėtų padėti visiems kartu gamtos stichijas pergyventi lengviau. ESO siūlo miškingose teritorijose platinti proskynas ir šalinti prie linijų esančius medžius, kvietė savivaldybę ir gyventojus prižiūrėti savivaldybės valdomose bei nuosavose teritorijose esančius želdinius. Pagal galimybę iš anksto pasirūpinti alternatyviais energijos šaltiniais. ESO savo ruožtu valys ir platins elektros linijų apsaugos zonas, planingai rekonstruos oro linijas į požemines. Aptarti ir kiti su vartotojų aptarnavimo kokybe susiję klausimai.