PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Jaunimas2024 m. Rugpjūčio 22 d. 12:40

Aplodismentai Vilniaus rajono geriausiems: apdovanoti pažangiausi Vilniaus rajono mokiniai ir abiturientai

Vilnius

Vilniaus rajono savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Vilniaus rajono savivaldybė


315017

Rugpjūčio 21 d., Europos geografiniame centre vyko iškilminga puikiai besimokančių Vilniaus rajono moksleivių ir abiturientų šimtukininkų apdovanojimų ceremonija. Šiuo, ne pirmą kartą organizuojamo renginio dėka, buvo siekiama už pergales moksle padėkoti bei apdovanoti gabiausius mokinius ir juos parengusius pedagogus.

„Džiaugiuosi, kad puoselėjame šią gražią, jau ne vienerius metus besitęsiančią tradiciją pagerbti mūsų geriausius mokinius, abiturientus, mokytojus, kurie savo auklėtinius vedė ir veda šiuo ilgu mokslo keliu, ir, žinoma, pasidžiaugti su tėvais, kurie vaikams yra didelė atrama jų gyvenime“, – kalbėjo Vilniaus rajono savivaldybės meras Robert Duchnevič.

Šiemet pirmą kartą geriausieji Vilniaus rajono 5-11 klasių moksleiviai ir abiturientai šimtukininkai gavo pinigines premijas.

Siekiant įvertinti Vilniaus rajono mokinių pastangas, mokymosi pasiekimus, skatinti aukštą motyvaciją turinčius gabius mokinius, 2023 m. rugsėjį Vilniaus rajono taryba priėmė sprendimą už puikius pasiekimus rajono teritorijoje veikiančių (nepriklausomai nuo pavaldumo) bendrojo ugdymo mokyklų mokiniams skirti pinigines premijas. 500 eurų suma skiriama 5-10 klasių ir I-IV gimnazinių klasių mokiniams už metinius visų mokomųjų dalykų puikius (10 balų) įvertinimus, o 250 eurų – abiturientams už kiekvieną 100 balų valstybinio brandos egzamino įvertinimą (pateiktos sumos yra neatskaičius mokesčių).

„Dėkojame už tokią šaunią iniciatyvą ir tai, kad mūsų pastangos yra įvertinamos. Tikime, kad tai bus labai gera paskata ir kitiems Vilniaus rajono moksleiviams“, – kalbėjo renginyje apdovanotas Vilniaus r. Rudaminos „Ryto“ gimnazijos 5 klasės mokinys Emilis Šeibakas.

„Šiandien tariame „ačiū“ ne tik mokiniams, bet ir mokytojams, įstaigų vadovams ir tėvams – mokinių pasiekimai neapsiėjo be jų pagalbos. Be galo džiugu, kad šiandien tą padėką galime išreikšti ne tik žodžiais ar parašytu tekstu, bet ir skaičiais. Didžiuojuosi jumis ir džiaugiuosi, kad esate Vilniaus rajono gyventojai. Tikiu, kad gyvenime pasieksite daug, o tai darydami nepamiršite ir jūsų gimtojo krašto“, – žodį tarė piniginės premijos mokiniams projekto iniciatorius, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijos pirmininkas Waldemar Urban.

„Ši diena apdovanojimams pasirinkta neatsitiktinai. Šią dieną pasirinkome, kaip įkvėpimo dieną, nes jau tuoj į mūsų duris pasibels rugsėjis ir jau netrukus atversime duris į naujus mokslo metus. Noriu palinkėti jums didelės sėkmės besimokant, atrandant naujus dalykus ir kad jums niekad nepritrūktų atsakomybės jausmo nugalint sunkumus ir iššūkius, džiaugsmo, kad lydėtų jus, bendrystės ir tolerancijos, įkvėpimo naujiems tikslams pasiekti“, – kalbėjo vicemerė Edita Tamošiūnaitė.

„Dabar – puikus laikas investuoti į save. Turite galimybę domėtis naujais dalykais, susirasti naujų pomėgių, nagrinėti informacines technologijas ir jomis naudotis. Esant šiandien čia, geografiniame Europos centre, turėkite omenyje, kad viskas, visa Europa, jums čia šalia, po ranka. Dabar, kol mokotės– naudokitės šiuo laiku ir investuokite į save“, – kalbėjo tarybos narys Ruslanas Baranovas.

Ypatingą padėką šimtukininkams absolventams ir pasididžiavimą jų pasiekimais išreiškė LR Seimo narė Rita Tamašunienė: „Šimtas reiškia visumą – šimtą procentų pasiekto rezultato, o šiandien jis jums taip pat simbolizuoja ir raktą į ateitį. (...) Šis įvertinimas nenukrito iš dangaus: tai yra jūsų darbo bei bendradarbiavimo su mokytojais, šeimos paramos ir jūsų kantrybės, ryžto ir pasišventimo vaisius“.

„Visų abiturientų vardu dėkoju Vilniaus rajono savivaldybei už paramą per visus mokslo metus, už sąlygų mokslams ir tobulėjimui sukūrimą, už projektų ir konkursų organizavimą, kurie praturtino mūsų mokyklinį gyvenimą. Turėjome galimybę vystyti mūsų talentus, gauti žinias ir ruoštis ateities gyvenimo iššūkiams. Didžiuojamės, kad turėjome galimybę augti rūpestingoje ir palaikančioje visuomenėje. Linkime sėkmingų artėjančių mokslo metų, mokiniams – puikių pasiekimų, o studentams – sėkmės studijose“, – dėkojo Joana Dacevič, Vilniaus r. Bezdonių Julijaus Slovackio gimnazijos abiturientė.

Šiais metais iš viso apdovanoti 66 5-11 klasių Vilniaus rajono mokiniai ir 39 abiturientai, iš valstybinių brandos egzaminų gavę maksimalius, 100 balų įvertinimus.

Ceremonijos metu už puikius darbo rezultatus, pedagoginę lyderystę, iniciatyvumą, asmeninį tobulėjimą simboline dovana buvo apdovanotas 31 Vilniaus rajono mokytojas.

„Mokytojas – vienas svarbiausių asmenų žmogaus gyvenime. Iš šiai profesijai visa širdimi atsidavusių žmonių išmokstame ne tik matematikos, chemijos, kalbų, bet ir sužinome kas yra draugystė, tikslo siekimas ir žodžio laikymasis. Tegul Jūsų išmintis, kūryba, savitarpio supratimas, pasiaukojimas, kantrybė puošia Jūsų sielas ir uždega jose norą dalintis savo dvasiniais lobiais su mokiniais“, – linkėjo vicemerė Edita Tamošiūnaitė.