PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Spalio 11 d. 12:41

Beveik pusė vokiečių yra už tai, kad Ukraina atiduotų dalį savo teritorijos Rusijai

Pasaulis

Vladimiras Putinas / kremlin.ru

Stasys GimbutisŠaltinis: ELTA


323319

45 proc. Vokietijos piliečių mano, jog Ukraina turėtų atsisakyti dalies savo teritorijos, kad būtų pasiekta taika su Rusija.

Tai rodo bendrovės „YouGov“ surengtos apklausos rezultatai, praneša leidinys „Welt“, kuriuo remiasi UNIAN.

Tuo pat metu 39 proc. vokiečių yra įsitikinę, kad Ukraina neturi perleisti Rusijai nė centimetro. 22 proc. Vokietijos piliečių pareiškė, kad Ukraina turi atsisakyti okupuoto Krymo, o 23 proc. mano, kad Kyjivas turi atsisakyti ne tik pusiasalio, bet ir teritorijų, kurias Rusija užėmė prasidėjus plataus masto invazijai.

Vokiečiai taip pat nesutaria, ar leisti Ukrainai smogti vakarietiškais tolimojo nuotolio ginklais į Rusijos teritorijos gilumą. 42 proc. apklaustųjų pasisakė už, o 43 proc. – prieš.

Apklausos rezultatai rodo, jog 59 proc. vokiečių yra už galimą Vokietijos kanclerio Olafo Scholzo ir Rusijos prezidento Vladimiro Putino pokalbį telefonu. Prieš pasisakė tik 26 proc. tyrimo dalyvių, o dar 15 proc. neturėjo nuomonės šiuo klausimu.

O. Scholzo ir V. Putino pokalbiui telefonu ypač pritariama Rytų Vokietijoje. Už tai šioje šalies dalyje pasisakė 68 proc. apklaustųjų, prieš – tik 19 proc.

Anksčiau buvo pranešta, kad Vokietijos kancleris O. Scholzas lapkričio mėnesį ketina surengti pirmąjį per dvejus metus pokalbį telefonu su Kremliaus šeimininku V. Putinu.