Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Urtė DrąsutytėŠaltinis: Etaplius.lt
Lapkričio 8 d. minimai Europos sveikos mitybos dienai skirtoje popietėje Šiaulių valstybinės kolegijos bendruomenė buvo ne tik supažindinama su tokios mitybos principais, bet ir galėjo paragauti puikiai atrodančių, sveikatai naudingų ir, svarbiausia, labai skanių patiekalų.
Toks renginys Sveikatos priežiūros fakultete vyksta jau vienuoliktus metus, bet kiekvieną kartą jo dalyviai išgirsta naujų patarimų, padedančių sveikai maitintis ir paįvairinti dienos racioną.
Lapkričio 7 d. Šiaulių valstybinės kolegijos sveikatos priežiūros fakultete vykusią Europos sveikos mitybos dienai skirtą popietę organizavo Biomedicinos mokslų katedra ir Bendrosios praktikos slaugos programos pirmo kurso (BPS19) studentai, jiems padėjo minėtos katedros lektorės Elena Kairienė ir Vilija Vaikasienė.
Šių metų Europos sveiko mitybos dienos šūkis – Sveikata visiems. Visame pasaulyje labai daug žmonių kenčia nuo širdies ir kraujagyslių ligų. Popietės metu buvo atkreiptas dėmesys į pagrindinius šias ligas skatinančius faktorius: sėslų gyvenimo būdą, netinkamą mitybą ir kita. Pabrėžta, kad kiekvienas žmogus pats yra atsakingas už savo sveikatos būklę.
Stalus įvairiais sveiko maisto patiekalais nukrovę Bendrosios praktikos slaugos, Kineziterapijos (KNZ19) ir Kosmetologijos (K19) programų studentai pasistengė kaip reikiant. Kiekviena grupė išradingai pristatė maisto produktus, kuriais siūlė pasivaišinti. Dėmesį spalvomis ir formomis traukė iš, atrodo, paprasčiausių ingredientų pagaminti patiekalai, kurie, kaip nusprendė visi popietės dalyviai, buvo ne tik sveiki, bet ir labai skanūs. Visiems norėjosi išbandyti kuo daugiau naujų skonių. Čia pat dalintasi ir labiausiai patikusių skanėstų receptais.
Bendras darbas rengiant popietę, draugiškas bendravimas sukūrė jaukią renginio atmosferą, leidusią ne tik pasimėgauti sveiku šviežiai pagamintu maistu, bet ir sukaupti žinių, prisidėsiančių prie visuomenės sveikatos būklės gerinimo.