PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Virtuvė2023 m. Liepos 2 d. 10:42

Apetitą žadins ne tik skoniai, bet ir spalvos

Šiauliai

Freepik nuotr.

EtapliusŠaltinis: Savaitraštis „Etaplius“


271630

Siūlome iš paprastų ir nebrangių produktų pasigaminti kulinarinių šedevrų. Už tai padėkos ne tik piniginė, bet ir organizmas. Šiuos tris patiekalus paruošite maždaug per valandą, o apetitą žadins ne tik skoniai, bet ir spalvos.

Burokėlių dzadzikio (tzatziki) padažas – per 15 minučių

Reikės: 1 didesnio virto burokėlio arba dviejų mažesnių, 3–4 trumpavaisių agurkų (sutarkavus turėtų išeiti du puodeliai), 0,5 šaukštelio druskos, 280 g graikiško jogurto, 1 didelės susmulkintos česnako skiltelės, 3 šaukštų smulkintų šviežių krapų arba mėtų (arba jų derinio), šiek tiek citrinos sulčių (nebūtina), druskos, pipirų, šlakelio alyvuogių aliejaus.

Gaminame: sutarkuokite agurkus su odele. Pabarstykite druska, pipirais ir sudėkite į sietelį, kad nuvarvėtų išsiskyrusios sultys. Burokėlį sutarkuokite. Iš agurkų pirštais išspauskite likusias sultis ir sudėkite į dubenį su burokėliu. Dėkite jogurtą, česnaką ir šviežias žoleles, gerai išmaišykite.

Priklausomai nuo to, kiek rūgštus jogurtas, pagal skonį įmaišykite citrinos sulčių, pagardinkite dar druska ir pipirais. Jei naudojate mažesnio riebumo jogurtą, įmaišykite šiek tiek alyvuogių aliejaus, kuris suteiks sodrumo.

Jeigu turite laiko, palaikykite padažą šaldytuve – jo skonis taps dar išraiškingesnis. Mirkykite į jį daržoves, duoną arba naudokite kaip padažą prie grilio patiekalų.

freepik.com nuotr.

Agurkų gaspačas – per 30 minučių

Reikės: 2 trumpavaisių agurkų, 1 raudonojo svogūno, 2 šaukštų šviežių smulkintų laiškinių česnakų, 1 nedidelės saujos rukolos, 1 nedidelės saujos šviežių mėtų lapelių, 1–2 skiltelių česnako, 2 šaukštų citrinos sulčių, šlakelio alyvuogių aliejaus, druskos ir pipirų.

Gaminame: paruoškite mišinį pabarstymui. Smulkiai supjaustykite trečdalį vieno agurko ir pusę raudonojo svogūno. Sumaišykite su smulkintais laiškiniais česnakais ir atidėkite į šalį. Tuomet likusius agurkus, raudonąjį svogūną, česnaką stambiai supjaustykite ir sudėkite į dubenį kartu su rukola ir mėtomis. Įpilkite citrinos sulčių ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Pagardinkite juodaisiais pipirais. Druskos šiuo metu nedėkite, kad agurkai neišskirtų sulčių. Viską sumaišykite ir palikite 15 minučių pastovėti. Tuomet viską dėkite į trintuvą ir įberkite druskos. Maišykite, kol pasieksite norimą konsistenciją. Patiekite atšaldytą, papuoštą paruoštu mišiniu ir mėgaukitės!

Ant grotelių kepti kiaulienos suktinukai – per 25 minutes

Reikės: 500 g kiaulienos sprandinės, 1 raudonosios paprikos, 1 morkos, 1 raudonojo svogūno, druskos ir pipirų. Taip pat marinatui: 2 šaukštų aliejaus, 1 šaukšto sojų padažo, 1 šaukšto kečupo.

Gaminame: marinato ingredientus sumaišykite ir atsidėkite į šalį. Supjaustykite sprandinę į 8 plonus griežinėlius. Kiekvieną jų pamuškite mėsos plaktuku, pabarstykite druska ir pipirais. Papriką supjaustykite siauromis juostelėmis, morką – lazdelėmis, svogūną – plunksnelėmis. Galite papjaustyti ir daugiau įvairesnių daržovių.

Ant kiekvienos mėsos riekelės dėkite po porciją daržovių, susukite į tvirtą suktinuką. Galite sutvirtinti ir prieš tai vandenyje pamirkytais dantų krapštukais. Suktinukus dėkite ant įkaitusių grotelių, vis patepkite marinatu ir kepkite po 4–6 min. iš kiekvienos pusės.

Prieš patiekdami išimkite dantų krapštukus! Patiekite su žaliomis salotomis ir keptomis bulvėmis.

Skanaus.

Parengta pagal pranešimą spaudai


Fatal error: Uncaught Error: Call to a member function find() on boolean in /home/alfa/subdomains/etaplius/loadStraipsnisDESKTOP.php:145 Stack trace: #0 /home/alfa/subdomains/etaplius/straipsnisDESKTOP.php(181): include() #1 /home/alfa/subdomains/etaplius/straipsnis.php(11): include('/home/alfa/subd...') #2 {main} thrown in /home/alfa/subdomains/etaplius/loadStraipsnisDESKTOP.php on line 145