PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2019 m. Birželio 21 d. 14:40

Apdovanoti Birštono kulinarinio konkurso 1–3 vietų nugalėtojai

Birštonas

Birštono rajono savivaldybės nuotr.

Reporteris SantaŠaltinis: Etaplius.lt


88792

Birželio 21 d. vykusio Birštono savivaldybės tarybos posėdžio metu buvo apdovanoti Birštono kulinarinio konkurso 2019 m. 1–3 vietų nugalėtojai – gurmanų dėmesio daugiausia sulaukęs ir nugalėtoju tapęs restoranas „Old Town grill“ , „Vytautas Mineral SPA“ restoranas „Moon“, „Royal SPA Residence“. Laimėtojams įteikti specialūs stikliniai prizai.

Trečią kartą iš eilės vykusio kulinarinio konkurso patiekalus šįmet vertino ne profesionali komisija, o patys kavinių ir restoranų lankytojai.
Viešbutis-restoranas „Royal SPA Residence“ kvietė ragauti šamą su karštomis salotomis, apelsinais ir morkų kremu.
Komplekso „Vytautas Mineral SPA“ restoranas „MOON“ konkursui pateikė ėrienos kumpio kepsnį. Siekiant išlaikyti mėsos struktūrą ir unikalų skonį, ji marinuojama itin trumpai, o garnyrui buvo pasirinktas klasikinis derinys – aromatingas sultinio padažas, avinžirniai ir žalios daržovės.
Restoranas „Old Town Grill“ konkurse dalyvavo net su dviem patiekalais – ant žarijų kepta brandinta jautienos išpjova ir neįprastu būdu ruošiamu tiramiso desertu. Šiuos patiekalus lankytojai įvertino labiausiai.
Konkurso nugalėtojo-restorano „Old Town Grill“ patiekalas „Brandinta jautienos išpjova“ surinko 53 proc. balsų. Antrąją vietą su 43 proc. balsų užsitikrino to paties restorano desertas „Dekonstruotas tiramisu“. Trečiąją vietą organizatoriai šiemet skyrė dviem patiekalams, surinkusiems panašų balsų skaičių – restorano „MOON“ ėrienos kepsniui (23 % balsų) ir „Royal SPA Residence“ šamui (22 % balsų).
Primename, jog šį vasaros sezoną Birštone veikia apie 30 maitinimo vietų – nuo lauko kavinių iki prabangių restoranų. Virtuvėms vadovaujantys šefai vieningai tvirtina, kad Birštone kokybiško maitinimo pasiūla kasmet didėja, valgiaraščius papildo ambicingos ir drąsios naujovės. Dauguma kavinių ir restoranų lankytojų nemažai keliauja, jų gastro turizmo patirtis labai didelė, todėl siekiant nustebinti, reikia rimtai padirbėti.