PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Laisvalaikis2024 m. Liepos 8 d. 12:10

Anykščių šventė „Romanas tęsiasi“

Anykščiai

Anykščių rajono savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Anykščių rajono savivaldybė


308292

Šiemet miestas kviečia pratęsti romaną ir liepos 26-28 dienomis atvykti į pasimatymą su Anykščiais šventėje „Romanas tęsiasi“. Juk kartais vasaros romanas pasikartoja ir kitąmet…

O jeigu pernai nespėjote sudalyvauti „Kurortiniame romane“, šiemet geriau progos nepraleiskite. Kaip tikras vasaros romanas, šių metų šventė bus įtraukianti, audringa ir įspūdinga. Ją prisiminsite dar ne vieną dieną ir nekantriai lauksite kito pasimatymo. Gera žinia, kad atvykti nebūtina po vieną: laukiamos šeimos, poros, vaikai, seneliai, kaimynai.

Šventė „Romanas tęsiasi“ prasidės liepos 26 d. (penktadienį):

Nuo 12 val. lankytojų lauks VšĮ „Žaliasis taškas“ edukacijų palapinės Vyskupo skv.

16 val. rengiamas parodos „Spaustuvės istorija – poligrafijos tradicijos Anykščiuose“ pristatymas (L. ir S. Didžiulių bibliotekoje).

15–22 val. bus galima sudalyvauti bibliotekos rengiamose ekskursijose bei aplankyti Istorijų dvarelyje veikiančias ekspozicijas.

Norintiems aktyvios veiklos, miestas siūlys futbolo 5×5 varžybas bei teniso „Dvejetų“ turnyrą. Sportinių renginių pradžia 17 val.

18 val. prasidės vakarinė programa, kurią pradės oficialus šventės atidarymas prie A. Baranausko paminklo. Po iškilmingos dalies, svečiai toliau kviečiami linksmintis mieste, o čia penktadienio vakarą pramogų netrūks: bus ir džiazo muzikos vakaras su Kęstučiu Vaiginiu ir grupe, ir chorinės bei vargonų muzikos vakaras nuostabioje šv. Apaštalo evangelisto Mato bažnyčioje. Dar vėliau, vakare, laukia Jono Biliūno gimnazijos „Kino klubo“ sukurtų filmų vakaras bei teatralizuota muzikinė programa „(Ba)rokiniai paveikslėliai“.

Liepos 27 dienos (šeštadienio) ryte galima stebėti motociklų paradą „Pasikuriam! Romanas tęsiasi!“. Ir gera nuotaika „užsikūrę“, pasiners į mugės šurmulį bei tikrai nepražiopsos Miestelėnų pusryčių 10 val.

Tie, kurie bus spėję anksčiau papusryčiauti, kviečiami savo jėgas išbandyti arba bent kitus palaikyti šachmatų, šaškių, teniso „dvejeto“ turnyruose ar krepšinio 3×3 varžybose. Pasisotinę ir pasportavę, miestelėnai bei svečiai bus laukiami įvairiose edukacijose, kūrybinėse dirbtuvėse bei kultūrinių veiklų erdvėse, kurios vyks beveik visą dieną A. Baranausko aikštėje.

Patys mažiausi kviečiami 11 val. vyksiančios interaktyvios programos „Klouno Lulu pokštai“ miesto parke.

Šeimos taip pat neturėtų praeiti pro A. Baranausko aikštėje įsikursiančią „Skaitymėlių terasą“. Nuo 11 iki 18 val. čia vyks pasakojamoji edukacija bei sensoriniai skaitymai. Tereikia išsirinkti vaiko amžiui tinkamiausią. O skaitymai bus skirti tiek patiems mažiausiems kūdikėliams, tiek vaikams iki 10 metų amžiaus.

Linksmybės bus organizuojamos ir Ančių slėnyje. Čia 12 val. įvyks spalvotų dažų mūšis ir bendras švenčiančiųjų šokis su šokių studija „Intrus“.

Miesto parke net 4 valandas (12–16 val.) truks teatralizuota programa „Žaidžiame vaikystę“, tad sudalyvauti joje spės visi norintys.

Kokia gi šventė be koncerto?

18 val. sakralinės muzikos koncertas Šv. Apaštalo evangelisto Mato bažnyčioje. O vakare, nuo 20 val., miestą drebins, pašokti ir padainuoti bei smagiai švęsti kvies koncertas miesto parke „O tu ateik į…“ su Dainotu Varnu, Sauliumi Prūsaičiu ir Igle. Diskoteką užkurs DJ Zabulis, o miestą nušvies įspūdingas Lazerių šou.

Kaip ir visi vasaros romanai, taip ir Anykščių šventė turės ir pabaigą. Audringai atšventę šeštadienį, sekmadienį (liepos 28 d.), visi romano dalyviai kviečiami į tradicinius krašte šv. Onos atlaidus šv. Apaštalo evangelisto Mato bažnyčioje 8.30 val.

Visa šventės programą galite rasti čia.