PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Jaunimas2024 m. Liepos 31 d. 13:47

Anykščių rajono šeimos ir vaiko gerovės centro globotiniai dalyvavo projekte „Gyvenk sveikai ir jauskis gerai“

Anykščiai

Anykščių rajono savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Anykščių rajono savivaldybė


312132

Liepos 8–12 dienomis Anykščių rajono šeimos ir vaiko gerovės centro bendruomeninių vaikų globos namų globotiniai dalyvavo projekte „Gyvenk sveikai ir jauskis gerai“.

Šio projekto tikslas – saugoti ir stiprinti vaikų ir paauglių sveikatą, ugdyti sveikos gyvensenos įpročius, motyvuoti rinktis sveikatai palankius maisto produktus, populiarinti aktyvų gyvenimo būdą, stiprinti psichinę sveikatą.

Dvylikos globojamų vaikų grupė kartu su globos namų darbuotojomis veiklų turėjo net penkioms dienoms.

Liepos 8-tą dieną stovyklos atidarymas vyko jaunimo centro kiemelyje, kur globotiniai susipažino su įvairiomis vaistažolių rūšimis, jų paruošimu, nauda sveikatai. Anykščių sveikatos biuro darbuotojos pravedė paskaitą apie sveiką mitybą. Vyko viktorina, žaidimai, globotiniai vaišinosi sveikuoliškais kepiniais, vaistažolių arbata.

Antrą dieną prasidėjo išvyka į Labanoro regioninį parką. Čia pažintinę edukaciją vedė vyr. specialistas A. Gaidamavičius. Globotiniai susipažino su vaistiniais, maistiniais augalais.

Trečia stovyklos diena buvo fiziškai labai aktyvi, nes globotiniai vyko į pramoginį dažasvydį. Tai puikiai praleistas laisvalaikis gamtoje, taip pat turėjo galimybę greitai priimti sprendimus, pasisemti geros nuotaikos.

Ketvirta diena. Globotiniai apsilankė Molėtų rajone esančioje „Nugalėtojų Akademijoje“. Čia jie įgijo žinių apie priklausomybių poveikį žmogaus sveikatai, koks sunkus pasveikimo kelias, kaip svarbu išdrįsti pasakyti „Ne“.

Penkta diena prasidėjo žygiu į Šimonių girią prie Denionių ežero. Žygio vadovas muziejininkas R. Guobis.

Šią dieną buvo ir stovyklos uždarymas. Globotiniai dalinosi stovyklos įspūdžiais, patirtimis, išbandę savo fizines jėgas, sužinoję naujų dalykų. Visi stovyklos dalyviai buvo apdovanoti už aktyvų dalyvavimą.