PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Jaunimas2024 m. Liepos 29 d. 15:58

Anykščių jaunimas sugrįžo iš tarptautinės mainų stovyklos Vokietijoje

Anykščiai

Anykščių rajono savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Anykščių rajono savivaldybė


311817

2024 m. liepos 7–20 dienomis jaunimo grupė iš Anykščių dalyvavo tarptautinėje jaunimo mainų stovykloje ,,Skaitmeninis jaunimas“ Schierke‘je (Vokietija). Į šią stovyklą, šventusią dvidešimties metų jubiliejų, buvo pakviesti jaunuoliai iš Čekijos, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Rumunijos, Vengrijos ir Vokietijos.

Stovykloje dalyviai turėjo unikalią galimybę susirasti naujų draugų, patirti neįtikėtinų įspūdžių ir susipažinti su Harco nacionaliniu parku. Jaunimas dalyvavo orientaciniame žygyje po parką, kopė į aukščiausią Harco viršukalnę – Brokeno kalną (1441 m.), naktiniame žygyje pasitiko saulę Viumbergo kalne (971 m.).

Visos mainų stovyklos metu dalyviai buvo susiskirstę į tarptautines darbo grupes: dirbtinio intelekto, medžio apdirbimo, meno, orientacinio sporto, sporto ir šokių. Kiekvienoje grupėje buvo bent vienas atstovas iš kiekvienos dalyvaujančios šalies. Savo darbo rezultatus grupės pristatė stovyklos uždarymo renginyje. Be darbo grupių veiklų, stovykloje vyko draugiškos tinklinio, krepšinio varžybos, šalių tautiniai vakarai, Ateities konferencija. Joje dalyviai diskutavo apie informacinių technologijų įtaką jaunimo gyvenimui ir kūrė projektus. Taip pat vyko ekskursijos. Jaunimas aplankė Kvedlinburgą, kur pirmą kartą rašytiniuose šaltiniuose paminėtas Lietuvos vardas, dalyvavo orientaciniame žaidime ,,Kvedlinburgo ralis“. Iš Kvedlinburgo vyko į Thalę, kur funikulieriais pakilo į Raganų šokių aikštelę, mėgavosi nuostabiais gamtos vaizdais.

Volfsburge, Phaeno mokslo centre, stovyklos dalyviai turėjo galimybę eksperimentuoti, o Braunšveige dalyvavo edukacijoje apie dirbtinį intelektą valstybiniame muziejuje.

Ši stovykla buvo nepamirštama patirtis visiems jos dalyviams, suteikusi daugybę įspūdžių ir naujų draugų.