PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kultūra2020 m. Spalio 22 d. 16:16

Antrasis Paprikolos grupės susitikimas su Birštono jaunimu

Kaunas

Reporteris SkaistėŠaltinis: Etaplius.lt


151233

Spalio mėnesio šeštadienio susitikimas su jaunimu buvo skirtas sveikuolių dienai! Kol rinkosi jaunieji bibliotekos lankytojai, pasiruošėme erdvę: knygų viktorinos klausimams, arbatos, rudens gėrybių ant stalo…

Pirmiausiai vyko skonio ir kvapo pojūčių laboratorija - ragavome sveikuoliškus saldumynus iš džiovintų vaisių, riešutų ir sėklų. O vaikai tikrai nesunkiai atspėjo, kokie riešutai suteikia ypatingą skonį šiems saldumynams! Kita užsiėmimo dalis vyko lauke. Klausdami įvairiausių klausimų apie sportą, mitybą ir nuotykius virtuvėje, stovyklas, žygius ir miegą, išsiaiškinome, kiek kiekvienas iš mūsų gyvename sveiką ir judrų gyvenimą! Žinoma, šįkart taip pat neapsiėjome be smagių, judrių ir juoką keliančių žaidimų lauke! Sveikuolių dieną užbaigėme pasukdami galveles įdomiojoje viktorinoje apie maistą. Prieš išsiskirstant namo, sveikuoliškų saldumynų lėkštė buvo tuščia… Tiems, kas nespėjo užsirašyti šių saldumynų recepto, juo dalinamės!

Džiovintų vaisių, riešutų ir sėklų rutuliukai

Produktai:

250 g datulių (be kauliukų, šviežių arba džiovintų ir išmirkytų vandenyje);
150 g migdolų arba (ir) lazdynų riešutų;
2 v.š. ispaninio šalavijo (chia) sėklų;
2 v.š. linų sėmenų;
1 v.š. kokoso aliejaus;
1 v.š. kakavos miltelių;
žiupsnelis druskos.Sezamo sėklos, kokoso drožlės.

Maisto smulkintuvu, kavamale (arba galinga kokteiline) susmulkinti riešutus ir sėklas iki miltų konsistencijos. Riešutų miltus išimti į dubenį. Į kokteilinę (tinka ir mėsmalė) suberti pamirkytas ir pasmulkintas datules. Jeigu kokteilinės peiliukai šiek tiek apsivels, nieko tokio. Datules smulkinti nedidelėmis porcijomis, vis po dalį išimant į dubenį. Kai datulės, riešutai ir sėklos susmulkintos, išlydyti kokoso aliejų. Į vieną dubenį sudėti riešutus, sėklas, datules ir supilti kokoso aliejų. Minkyti rankomis. Įberti kakavos ir vėl minkyti rankomis. Kai masė tampa vienalytė, formuoti rutuliukus ir apvolioti juos sezamo sėklose bei kokoso drožlėse. Palikti kelioms valandoms arba per naktį šaldytuve.

Skanaus!