REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Gegužės 26 d. 23:04

Antrai kadencijai perrinktas G. Nausėda apie galimus pokyčius Vyriausybėje: tai ne šiandienos klausimas

Lietuva

Gitanas Nausėda. ELTA / Josvydas Elinskas

Ignas DobrovolskasŠaltinis: ELTA


302427

Dar vienai kadencijai šalies vadovo poste perrinktas Gitanas Nausėda kol kas neatskleidžia, ar planuoja netvirtinti kai kurių ministrų, Vyriausybei grąžinus įgaliojimus po prezidento rinkimų. Anot jo, šie „procedūriniai dalykai“ bus sprendžiami po priesaikos priėmimo liepos viduryje.

„Apie tai nereikėtų kalbėti šį vakarą, kada ir rezultatai oficialiai nėra patvirtinti. Tai dar ne šiandienos klausimas, dabar aš esu prezidentas elektas, bent jau pirmoje kadencijoje toks buvau“, – sekmadienį vakare žurnalistams teigė G. Nausėda.

„Aš dar nepabaigiau savo pirmosios kadencijos, tik liepos viduryje priėmus priesaiką pradėsiu savo antrąją kadenciją ir tada kils visi procedūriniai dalykai su Vyriausybe“, – aiškino jis.

G. Nausėda balandžio mėnesį yra sakęs, kad jeigu žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas nesugebėtų atsakyti į jam skirtus nepatogius klausimus, tuomet šalies vadovas gali netvirtinti jo Vyriausybėje, ministrų kabinetui grąžinus įgaliojimus po prezidento rinkimų.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, suskaičiavus balsus 1723 iš 1895 apylinkių, už G. Nausėdą balsavo 76,36 proc. rinkėjų. Tai 10,68 proc. daugiau nei prieš penkerius metus – 2019 m. prezidento rinkimų antrajame ture šalies vadovas surinko 65,68 proc. balsų.

Kaip ir 2019 m., antroje vietoje liko konservatorių kandidatė I. Šimonytė, sulaukusi 22,10 proc. palaikymo. Praėjusių rinkimų antrajame ture už politikę balsavo 33,04 proc. piliečių.

Šiek tiek anksčiau sekmadienio vakarą pralaimėjimą pripažinusi I. Šimonytę pasveikino antrai kadencijai perrinktą G. Nausėdą.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA