PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Liepos 15 d. 12:13

Antradienį konservatoriai spręs, kas galėtų užimti atsilaisvinusį Seimo vicepirmininko postą

Lietuva

Seimas. BNS nuotr.

Raminta MajauskaitėŠaltinis: ELTA


309475

Antradienį Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcija spręs, ką deleguoti į atsilaisvinusią Seimo vicepirmininko poziciją.

„Kol frakcija nenusprendė, būtų nekorektiška įvardinti aiškias pavardes. Tai padarysime antradienį ryte“, – Eltai nurodė Seimo pirmininkės pirmasis pavaduotojas Jurgis Razma.

Pasak konservatoriaus, po Radvilės Morkūnaitės-Mikulėnienės paskyrimo švietimo ministre atsilaisvinusias parlamento vadovės pavaduotojo pareigas eisiantis asmuo bus paskirtas ir Seimo Europos reikalų komiteto (ERK) pirmininku.

„Jei patvirtinsime vicepirmininką, tai kitas sprendimas būtų skirti jį ir Europos reikalų komiteto pirmininku“, – sakė jis.

Kaip pažymėjo J. Razma, dėl frakcijos kandidato į Seimo vicepirmininko poziciją antradienį parlamentarai nuspręs slaptu balsavimu.

Anksčiau skelbta, kad konservatoriai svarstė, jog ERK pirmininku, kuris automatiškai taptų ir Seimo pirmininkės pavaduotoju, galėtų būti frakcijos seniūno pareigas iš R. Morkūnaitės-Mikulėnienės perėmęs Andrius Vyšniauskas.

Visgi, kaip liepos pradžioje Eltai teigė J. Razma, tai nėra vienintelis svarstomas variantas.

Frakcija dar nėra nusprendusi, ar kažką deleguoti ir į kitą Seimo vicepirmininko poziciją, kuri atsilaisvins Pauliui Saudargui pradėjus dirbti Europos Parlamente (EP). Visgi neatmetama galimybė į šias pareigas skirti buvusį krašto apsaugos ministrą Arvydą Anušauską.

ELTA primena, kad Seimo konservatorių frakcijos seniūnu birželio pabaigoje buvo išrinktas A. Vyšniauskas, kuris šiose pareigose pakeitė į švietimo, mokslo ir sporto ministrės postą paskirtą R. Morkūnaitę-Mikulėnienę. Ši politikė taip pat buvo Seimo ERK pirmininkė bei parlamento vicepirmininkė.