PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Spalio 3 d. 13:49

Angelų sargų dienos proga – sveikinimai Ukmergės rajono policijos pareigūnams

Ukmergė

Dainiaus Vyto nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Ukmergės rajono savivaldybė


321887

Trečiadienį, spalio 2-ąją, visoje Lietuvoje minima Angelų sargų arba Policijos diena. Šia proga Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Ukmergės rajono policijos komisariate (RPK) įvyko iškilmingas minėjimas, kurio metu padėkota Ukmergėje dirbantiems policijos pareigūnams bei policijos rėmėjams.

Profesinės šventės proga policijos pareigūnus pagerbė daug svečių, tarp kurių buvo ir Ukmergės rajono savivaldybės atstovai: meras Darius Varnas, vicemeras Eugenijus Kuodelis, administracijos direktorė Inga Pračkailė ir mero patarėja Goda Juzėnaitė.

Meras Darius Varnas, sveikindamas policijos pareigūnus, dėkojo jiems už sunkų ir atsakingą darbą, drąsą, ryžtą ir bendrystę bei gerus darbo rezultatus.

Mero D. Varno pasirašyto padėkos įteiktos Vilniaus apskrities VPK Ukmergės RPK viršininkui Sauliui Kazlauskui, Reagavimo skyriaus vyriausiajam tyrėjui Gediminui Kalesnykui, Reagavimo skyriaus tyrėjui Mariui Aleknavičiui, Veiklos skyriaus viršininkei Ingai Malinauskienei, šio skyriaus vyresniajam tyrėjui Titui Pakniui ir tyrėjui Deividui Ivanauskui bei Komunikacijos poskyrio specialistei Astai Krogertienei.

Renginio metu apdovanoti ir pilietiškiausi Ukmergės rajono gyventojai. Savivaldybės mero D. Varno ir Vilniaus apskrities VPK Ukmergės RPK viršininko S. Kazlausko padėkos įteiktos Jolantai Rinkevičienei, Jūratei Žardeckienei, Alinai Griesienei, ĮI „Magency“ savininkui Mariui Kernagiui ir Dariui Vyšniauskui.

Vilniaus apskrities VPK Migracijos valdybos Ukmergės grupės vadovė J. Rinkevičienė balandžio 29 d. buvo parduotuvėje „Topo centras“. Jai išeinant iš parduotuvės išbėgo ir trys jaunuoliai, kurie rankose nešėsi dėžes. J. Rinkevičienei kilo įtarimas, kad jaunuoliai galėjo kažką pavogti iš „Topo centro“. Tad stebėjo, kur jie nubėgo, į kokį automobilį įsėdo. Moteris grįžusi į parduotuvę ir pasiteiravo, ar niekas iš ten nepavogta. Pardavėjai apžiūrėję salę pasigedo prekių. Vėliau peržiūrėjus vaizdo stebėjimo kameras atsekta, kad tie patys jaunuoliai iš parduotuvės tądien vogė tris kartus. Policijos pareigūnai nustatė automobilį ir išsiaiškino įtariamuosius – tris Širvintų miesto gyventojus.

Lietuvos kariuomenės karininkės J. Žardeckienė ir A. Griesienė padėjo išaiškinti rugsėjo 3-iosios pavakare Ukmergėje, Bažnyčios gatvėje įvykdytą vagystę, kuomet buvo pavogti 2 vaikiški dviračiai, stovėję daugiabučio namo kieme. Moterys Jonavos rajono Ruklos miestelio namo laiptinėje pastebėjo stovinčius du įtartinus dviračius ir įvarė juos į rūsį. Vėliau socialiniame tinkle „Facebook“ išvydo skelbimą apie tai, kad Ukmergėje dingo du dviračiai. Iš nuotraukų atpažinusios, kad tai tie patys dviračiai, kuriuos matė Rukloje, karininkės apie tai pranešė skelbimo autorei. Vagystę įvykdę įtariamieji buvo nustatyti.

ĮI „Magency“ savininkas ir vadovas M. Kernagis jau eilę metų geranoriškai talkina tyrimus atliekantiems policijos pareigūnams.
Ukmergiškiui Dariui Vyšniauskui įteikta Pilietiškiausio ukmergiškio statulėlė už pagalbą išaiškinant nusikaltimą. Vyras rugpjūčio 31 d. Pageležių kaime (Veprių sen.) pastebėjęs įtartiną automobilį nutarė jį pasekti ir pamatė, kaip juo važiavę asmenys įsilaužė į vieną sodybą. D. Vyšniauskas apie tai pranešė policijai ir atvykę pareigūnai sulaikė 4 įtariamuosius.

Primename, kad Policijos, Angelų sargų diena Lietuvoje pirmą kartą paminėta 1921 metais, o nuo 1990 metų švenčiama kasmet.