PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Spalio 18 d. 16:45

„Amber Grid“ akcininkai pritarė paramos Ukrainai perdavimui

Lietuva

„Amber Grid“ / Amber Grid nuotr.

EtapliusŠaltinis: BNS.LT


324731

Valstybės valdoma dujų perdavimo bendrovė „Amber Grid“ Ukrainai perduos 55 automobilius ir 4 generatorius už 60,3 tūkst. eurų.

Bendrovės akcininkai penktadienį pritarė humanitarinės pagalbos sutarčiai su Ukrainos įmone „Khmelnytskoblenergo“.

Rugsėjo pabaigoje „Amber Grid“ vadovas Nemunas Biknius teigė, kad transportas Ukrainai reikalingas remonto darbams ir operatyvinei veiklai.

Naudotos transporto priemonės yra 5-11 metų senumo, tačiau geros būklės, be to, „Amber Grid“ pasirašė naujas automobilių nuomos sutartis.

Pirmieji automobiliai Ukrainai bus perduoti gyventojus aptarnaujančioms tarnyboms, kiti – pagalbai karo sugriautų ar apgadintų energetikos objektų atstatymui, nelaimių rizikos mažinimui, įskaitant pasirengimą energetinėms nelaimėms ir atsigavimą po jų.

Anksčiau „Amber Grid“ perdavė bendrovei „Khmelnytskoblenergo“ 107,8 tūkst. eurų vertės įrangos – penkis generatorius ir 10 dujotiekio movų. Energetikos ministras Dainius Kreivys liepą teigė, kad įranga Ukrainoje bus sumontuota iki žiemos.

Tai dalis Lietuvos plano perduoti Ukrainai nebeveikiančios Vilniaus termofikacinės elektrinės (TE-3) ir kitos energetikos įrangos, dėl to liepą buvo pasirašytos humanitarinės pagalbos sutartys su „Amber Grid“, „Ignitis grupės“ įmonėmis bei grupės „Epso-G“ bendrove „Tetas“.