PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Rugsėjo 25 d. 16:39

Japonija stengiasi suteikti Ukrainai paskolų, naudojant įšaldytą Rusijos turtą

Pasaulis

Kuninori Matsuda / Freeradio.ua

Jūras BarauskasŠaltinis: ELTA


320546

Kalbėdamas tarptautinėje konferencijoje „Make Russia Pay“ („Priverskime Rusiją sumokėti“), Japonijos ambasadorius Ukrainoje Kuninori Matsuda pasakė, kad jo šalis bendradarbiauja su partneriais iš Didžiojo septyneto, kad suteiktų Ukrainai paskolų, tuo tikslu naudojant įšaldytą Rusijos turtą.

„Kalbant apie įšaldytą Rusijos turtą, Japonija deda pastangas ir ateityje ketina glaudžiai bendradarbiauti su partneriais iš Didžiojo septyneto ir Ukraina, kad tęstų derybas ir suteiktų Ukrainai ypatingomis pajamomis užtikrintas paskolas. Ir aš dabar kartoju Japonijos poziciją. Japonija yra visiškai pasirengusi suteikti Ukrainai tokias paskolas“, – pasakė jis.

K. Matsuda pareiškė tikįs, kad Rusijos sumokėtos reparacijos taps priemone būsimiems agresoriams atgrasyti. Diplomatas pabrėžė, kad ne Rusija spręs, kada ir kaip ji atlygins už Ukrainai padarytą žalą: „Niekada nesuteikite iniciatyvos kitai šios agresijos šaliai“.

„Mūsų jurisdikcijose esantis Rusijos valstybės turtas bus įmobilizuotas ir įšaldytas, kol Rusija užbaigs savo agresiją ir sumokės už visą tą žalą, kurią ji padarė Ukrainai. Tai – išimtinai teisinė ir politinė garantija“, – sakė ambasadorius.