PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Spalio 15 d. 08:12

Alytuje lankėsi Japonijos Fukujamos miesto delegacija

Alytus

Etaplius.LTŠaltinis: Alytaus miesto savivaldybė


323889

Alytaus miesto savivaldybėje lankėsi Japonijos Fukujamos miesto delegacija. Tai buvo jau antrasis jų vizitas. Pirmą kartą Fukujamos miesto delegacija kartu su Lietuvos ambasadoriumi Japonijoje Aurelijumi Zyku lankėsi šių metų liepos mėnesį. Šiandieninio vizito metu buvo aptartos sritys, nuo kurių vertėtų pradėti miestų draugystę.

„Plėtoti glaudžius santykius su Fukujama – prasminga. Tiek Alytus, tiek Fukujama yra pramoniniai miestai, turintys gerai išvystytus tekstilės pramonės sektorius, besiorientuojantys į aukštąsias technologijas ir aukštos pridėtinės vertės produktų kūrimą.

Alytus yra pasiruošęs bendradarbiavimui su Fukujamos miestu. Manau, kad mažais, bet tvirtais žingsniais eidami sukursime didelę vertę abiejų miestų gyventojams“, – susitikimo su Fukujamos miesto atstovais sakė Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis.

„Esame dėkingi jūsų komandai, kad nors lauke ir atvėsę, tačiau jūs mus priimate šiltai. Nors mūsų susitikimas trumpas, tačiau jaučiame, kad turime ir puoselėjame tas pačias vertybes: laisvę, demokratiją, taiką. Tam, kad būtų įgyvendintas siekis bendradarbiauti – turime bendrauti vieni su kitais, o pažinimui vienas iš svarbiausių įrankių yra švietimas. Galime sakyti, kad šiandien jau žengėme pirmąjį žingsnį tam, kad prasidėtų bendradarbiavimas tarp Alytaus Jotvingių gimnazijos ir Fukujamos mokyklos. Vėliau, tikimės, vyks bendradarbiavimas tarp mūsų universitetų ir jūsų Kauno kolegijos Alytaus fakulteto“, – sakė Fukujamos miesto meras Naoki Edahiro.

Fukujama – miestas Japonijoje, įsikūręs Honsiu salos pietvakariuose, yra ne tik svarbus regiono pramonės ir kultūros centras, bet ir pramonės įmonių, ypač plieno, tekstilės ir mašinų gamybos sričių lyderis. Jis tituluojamas Japonijos rožių sostine, todėl Alytus, kaip baltosios rožės miestas bei vienas iš nedaugelio Lietuvos miestų, turinčių glaudžius ryšius su Japonija, buvo pastebėtas kaip turintis puikias perspektyvas vystyti bendradarbiavimą įvairiose srityse.