PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Gegužės 27 d. 10:44

Alytuje duris atvėrė Socialinės dirbtuvės

Alytus

Etaplius.LTŠaltinis: Alytaus miesto savivaldybė


302476

Alytuje duris atvėrė Socialinės dirbtuvės. Jose dirbs iš dalies nesavarankiški arba visiškai nesavarankiški intelekto negalią turintys ir sulaukę 18 metų alytiškiai.

„Šis projektas labai aktualus, nes žmonių su negalia užimtumas, integracija ir socialinių įgūdžių įgijimas bei skatinimas mums labai svarbūs. Čia galės kokybiškai leisti laiką negalią turintys asmenys. Jiems bus sudarytos sąlygos ir pailsėti, ir padirbėti, o tai pagerins jų gyvenimo kokybę“, – sakė Jurgita Šukevičienė, Alytaus miesto savivaldybės vicemerė.

Jaukią naujų dirbtuvių erdvę puošia rankdarbiai, eksponuojami papuošalai ir nagingų žmonių sukurtos dekoracijos. Netrukus panašius gaminius šiose erdvėse pradės kurti ir negalią turintys alytiškiai.

Vienu metu Socialinėse dirbtuvėse galės dirbti dvylika žmonių ir jiems kas mėnesį bus mokama 50 eurų stipendija, o Alytaus miesto savivaldybė šių dirbtuvių išlaikymui skirs po 3 500 eurų per mėnesį.

„Tikiuosi, kad šiose dirbtuvėse kažkas atras poilsio akimirką. Galbūt čia užsimegs bendrystė, gal kažkas susiras draugų, o gal ir ras savo pragyvenimo šaltinį“, – kalbėjo Eglė Teresevičienė, Alytaus miesto socialinių paslaugų centro direktorė.

Dirbtuvės įsteigtos įgyvendinant projektą „Perėjimas nuo institucinės globos prie bendruomeninių paslaugų Sostinės regione, Vidurio ir vakarų Lietuvos regione“, kurio pagrindinis tikslas socialinių įgūdžių ugdymas, palaikymas arba atkūrimas socialinėse dirbtuvėse.

Ši jauki užimtumo erdvė įsikūrė Alytaus miesto socialinių paslaugų centre, Naujoji g. 64. Dėl socialinių dirbtuvių lankymo kviečiame kreiptis telefonu +370 602 51383 arba +370 657 78757.