PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Laisvalaikis2024 m. Spalio 15 d. 09:52

Alytiškiai kviečiami puošti Rotušės aikštę moliūgais

Alytus

Etaplius.LTŠaltinis: Alytaus miesto savivaldybė


323930

Alytaus miesto savivaldybė kviečia įmones, įstaigas, organizacijas bei alytiškius papuošti Rotušės aikštę šviečiančiais moliūgais.

Gyventojai kviečiami skaptuoti ar kitaip dekoruoti moliūgus, kurti jų ir kitų rudens daržovių ar augalų kompozicijas ir jomis papuošti miesto centrą.

Tikimasi, kad į kūrybinį procesą įsitrauks ne tik įmonių, įstaigų ar organizacijų darbuotojai – pasidalijimas Jūsų sode užaugusiomis rudens gėrybėmis ar moliūgo dekoravimas taps smagia senelių, tėvelių ir vaikų laisvalaikio veikla, kurios rezultatą išvys tiek alytiškiai, tiek miesto svečiai.

Moliūgų, jų kompozicijų ar sode užaugintų rudeniškų daržovių lauksime spalio 15–25 d. Juos galite pristatyti į Alytaus miesto savivaldybę paskambinę telefonu +370 611 45 815.

Būsime dėkingi, jeigu šalia jų būtų pateikta informacija, kas rudens gėrybes dovanoja.

Po šventės visi moliūgai ir kitos žaliosios atliekos bus pristatyti į Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro kompostavimo aikštelę, kur kartu su kitomis žaliosiomis bei maisto atliekomis bus susmulkinti ir apdorojami, išgaunant biodujas.

Iš biodujų bus pagaminta elektros energija, o iš moliūgų kompostas, kuris jau kitą pavasarį sugrįš pas alytiškius kaip puiki trąša jų žemei.