PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugpjūčio 23 d. 08:12

Alytaus rajone – daugiau galimybių savanoriškai tarnybai

Alytus

Etaplius.LTŠaltinis: Alytaus rajono savivaldybė


315109

Vis daugiau Alytaus rajono įstaigų siekia tapti akredituotomis savanoriškos veiklos organizacijomis. Švietimo, sveikatos priežiūros, kultūros įstaigų atstovai susitiko su ne vienerius metus savanoriškos veiklos iniciatyvas koordinuojančio Visuomenės ir verslo plėtros instituto direktoriumi Vladu Polevičiumi ir projektų vadove Aiste Rutkauskiene aptarti Jaunimo savanorius priimančios organizacijos akreditacijos galimybes.

Susitikime dalyvavo Alytaus rajono gimnazijų, bibliotekos, Pirminės sveikatos priežiūros centro, Visuomenės sveikatos biuro, Kultūros centro vadovai ir darbuotojai. Nors daugelis įstaigų priima savanorius, tačiau ne visos yra akredituotos, turinčios jaunuolius savanoriškai veiklai priimančios organizacijos statusą.

Alytaus rajone yra 3 akredituotos savanorius priimančios organizacijos: Dzūkijos-Suvalkijos saugomų teritorijų direkcijos Žuvinto biosferos rezervatas, Alytaus rajono savivaldybės viešoji biblioteka, Alytaus rajono vietos veiklos grupė.

Akreditacijos siekia Alytaus rajono Daugų Vlado Mirono gimnazija. Jos direktorė Jurgita Kamandulienė, atkreipė dėmesį, kad savanoriauti norinčių yra, bet nėra gerai, jog mokiniai savo mokyklose negali vykdyti savanoriškos tarnybos. Pasak Visuomenės ir verslo plėtros instituto atstovų, tai yra žinomas vienas iš didžiausių trūkumų ir šis klausimas bus keliamas Jaunimo reikalų agentūroje.

Šiuo metu institutas koordinuoja jaunimo savanoriškos tarnybos programą Alytaus ir Marijampolės apskrityse bei įgyvendina tarptautinės savanoriškos veiklos iniciatyvas pagal Europos solidarumo korpuso programą.

Direktorius V. Polevičius ir projektų vadovė A. Rutkauskienė pristatė apie savanoriškos tarnybos veiklą, darbo organizavimą, naudą jaunimui ir priimančioms organizacijoms, sunkumus, su kuriais susiduriama. Pasak jų, savanorystė – tai galimybė ne tik atrasti patinkančią veiklos kryptį laisvalaikiu, bet ir geriau pažinti save, ugdyti savo įvairias kompetencijas bei stiprinti pasitikėjimą savimi. Vladas ir Aistė papasakojo vienos savanorės merginos, kuriai savanorystė padėjo pasirinkti profesiją, istoriją. Mergina nuo vaikystės svajojo dirbti ligoninėje, tačiau savanoriaudama sveikatos priežiūros įstaigoje suprato, kad tai visiškai ne jai ir pasirinko studijuoti filologiją – sritį, kuri jai puikiai sekasi.