PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugpjūčio 12 d. 14:46

Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninėje pradėjo dirbti nauja gydytoja oftalmologė

Alytus

Etaplius.LTŠaltinis: Alytaus miesto savivaldybė


313728

Nuo rugpjūčio 12 d. Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės gydytojų gretas papildė Lietuvos sveikatos mokslų universitete rezidentūroje studijavusi gydytoja oftalmologė Dovilė Karaliūtė. Jaunoji medikė dirbti į Dzūkijos sostinę atvyko iš Kauno ir neatmeta galimybės likti gyventi Alytuje.

Alytaus miestą pasirinkau dėl keleto priežasčių. Pirmiausia todėl, kad Alytus yra netoli Kauno. Kaune aš esu užaugusi, čia turiu draugų, tad bet kada, esant reikalui, galėsiu sugrįžti į gimtąjį miestą. Antroji priežastis – Alytus yra labai gražus, jaukus ir kupinas žalumos miestas“, – apsisprendimo dirbti Dzūkijos sostinėje priežastis įvardija Dovilė.
Alytaus mieste gydytojai anksčiau neteko lankytis, tačiau pastaruoju metu ji, spręsdama su darbu susijusius klausimus, čia lankosi dažnai. „Su miestu jau šiek tiek susipažinau, tačiau kol jį visiškai atrasiu, turės praeiti šiek tiek laiko“, – teigia gydytoja.

Paklausta, kodėl, rinkdamasi medicinos studijų kryptį, nusprendė studijuoti būtent oftalmologiją, teigė, kad jos pasirinkimą lėmė darbas optikoje: „Studijuodama ketvirtame kurse, ėmiau ieškoti darbo vasarai ir radau jį vienoje optikoje. Joje vyko mokymai, kurie mane sudomino. Kiek vėliau reikėjo nuspręsti, kokią rezidentūros kryptį pasirinkti. Tuomet mane labiausiai domino būtent oftalmologija, todėl ją ir pasirinkau“, – apie studijų krypties pasirinkimą pasakoja Dovilė.

Gydytoja oftalmologė teigė žinanti, kad mažesni šalies miestai ieško būdų, kaip pritraukti jaunų medicinos srities specialistų, nes didmiesčiuose jų yra kur kas daugiau. „Tiesą sakant, buvau nustebusi, kad netoli nuo Kauno esančiame mieste jaučiamas medicinos darbuotojų stygius“, – priduria Dovilė.

Jaunoji gydytoja tikisi, kad, dirbdama Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninėje, galės augti profesine prasme. „Noriu augti kaip specialistė, tai man yra labai svarbu“, – pabrėžia D. Karaliūtė ir sau linki neprarasti entuziazmo.

Dovilė yra viena iš 16 rezidentų, kuriems Alytaus miesto savivaldybė pagal dar 2019 m. tarybos patvirtintą Finansavimo teikimo atvykstantiems į Alytaus miesto savivaldybės asmens sveikatos priežiūros įstaigas trūkstamos specialybės gydytojams ir rezidentams tvarką studijoms apmokėti skyrė ne daugiau kaip 10 000 eurų kasmetinę stipendiją. Ja pasinaudojusi Dovilė bei kiti rezidentai įsipareigoja asmens sveikatos priežiūros įstaigoje dirbti ne mažiau kaip penkerius metus.

Be rezidentūros studijų finansavimo, Alytaus miesto savivaldybė taiko ir kitas skatinimo priemones – skiria tarnybinį būstą ir pirmuosius trejus metus moka kasmetines išmokas gydytojo poreikiams tenkinti. Tarnybiniai būstai skirti šešiems, o kasmetinės išmokos – 15-ai gydytojų.