PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kultūra2024 m. Gegužės 17 d. 10:14

Aliejinės tapybos paroda „Nuotaika“ atskleidė dar vieną dailininko Sigito Burneckio vidinio pasaulio pusę

Šiauliai

Darius Ančerevičius

Julita GaldikienėŠaltinis: ŠMKC „Laiptų galerija“


301475

Gegužės 14 d. šiauliečio dailininko Sigito Burneckio kūrybos gerbėjai būrėsi Šiaulių miesto kultūros centre „Laiptų galerija“. Čia pirmą kartą pristatyta asmeninė menininko aliejinės tapybos paroda.

© Darius Ančerevičius

Sigitas Burneckis – ilgametis „Laiptų galerijos“ rengiamos tarptautinės kalėdinių miniatiūrų parodos „Jau atvažiuoja šventa Kalėda“ dalyvis. Nors drauge su kitais dailininkais jis savo kūrybą „Laiptų galerijos“ lankytojams pristatė ne kartą, pirmoji asmeninė paroda surengta tik 2022 m. lapkritį. Tąkart Sigitas Burneckis atsiskleidė kaip karikatūristas. Šį kartą dailininkas atveria ir kitą savo vidinio pasaulio pusę, teptuku perteiktą ant drobės.

Aliejinės tapybos parodą „Nuotaika“ pristačiusi Michalina Adomavičienė pažymėjo, kad Sigito Burneckio tapybos darbai išsiskiria savo skleidžiama šviesa ir pozityvumu. Dailininko tapyboje dominuoja peizažai. „Šiltos dienos vakaras“, „Gelsvas peizažas“, „Po lietaus“, „Rytas pajūrio pušyne“ – tik vieni iš daugelio paveikslų, kuriuose matomas spalvų ir atspalvių žaismas, skirtingos nuotaikos, įsivaizduojami gamtos momentai.

Anot autoriaus, peizažas – tai akimirka, kurią tu išreiški ir pateiki žiūrovui, o akimirkos kyla iš pojūčių ir prisiminimų. Pradėjęs tapyti, negali sustoti...

Kūryba Sigitui Burneckiui – gyvenimo variklis bei saviraiškos galimybė. Dailininko kūrybos laukas gana įvairus: tapyba, grafika, akvarelė. Menininkas sukūręs daugybę ekslibrisų linoraižinio ir šilkografijos technikomis, daug kartų dalyvavęs parodose Lietuvoje ir už jos ribų. Iš viso Sigito Burneckio kraityje – daugiau kaip 260 įvairiausių parodų.

Sigito Burneckio aliejinės tapybos paroda „Nuotaika“ „Laiptų galerijoje“ bus eksponuojama iki gegužės 25 d.

© Darius Ančerevičius

© Darius Ančerevičius