PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Birželio 20 d. 21:38

Žinomas tinklaraštininkas atskleidė M. Jonušo-Minedo aferas: pasisavino technikos už 14 tūkst. eurų

Lietuva

Kairėje – M. Jonušas-Minedas, dešinėje – S. Malinauskas / Alfa.lt montažas

Alfa taškasŠaltinis: ALFA.LT


305884

2022 m. prasidėjus Rusijos karinei invazijai į Ukrainą, įvairios šalys pasiūlė paramą krizės ištiktai Ukrainai. Tarp jų išsiskyrė ir lietuviai, žinomi kaip vieni aktyviausių Ukrainos rėmėjų. Vis dėlto yra ir kita medalio pusė. Kartais žmonės apsimeta rinkdami paramą, o surinkti pinigai nukeliauja neaiškiomis kryptimis. Šiuo atveju į tokią situaciją neseniai įsivėlė ir gerai žinomas atlikėjas Mindaugas Jonušas, plačiai žinomas Minedo pseudonimu. Aiškesnę susiklosčiusią situaciją laidoje „Alfa taškas“ atskleidė tinklaraštininkas Skirmantas Malinauskas.

Vyro teigimu, M. Jonušo-Minedo situacija, kai jis rinko paramą Ukrainai, bet ji nenukeliavo ten, kur turėtų, yra labai specifinė.

„Minedas yra žinomas, atpažįstamas Lietuvoje, jis turi savo reputaciją, bet, nepaisant to, jis vis tiek sugeneruoja tam tikrą dėmesį. Yra daug organizacijų ir asmenų, kurie nukentėjo nuo Minedo“, – atskleidė jis.

Anot S. Malinausko, jis konkrečiai nurodė organizaciją, kuriai M. Jonušas vadovavo ilgą laiką.

„Dabar tai organizacijai vadovaujanti pabėgėlė ukrainietė, auginanti čia sūnų, pasakoja, kad „mes ne tik negavome pinigų, nes tie pinigai kažkur nukeliavo“. Buvo kuriamos kitos „Paypalo“ sąskaitos ir prašoma aukoti į oficialias VšĮ sąskaitas“, – teigė tinklaraštininkas.

Pasak S. Malinausko, buvęs atlikėjas sugebėjo organizacijų vardu pasiimti kompiuterių ir telefonų iš praktiškai visų Lietuvos telekomunikacijos bendrovių.

„Buvo įvardyta bendra suma apie 14 tūkst. eurų. Tai nebuvo dovana. Dabar įmonės prašo už tai susimokėti arba atiduoti paimtą techniką. Ji visa yra pasiimta asmeniškai Minedo naudojimui“, – teigė S. Malinauskas.

Žinomas tinklaraštininkas pastebi, kad, norint išvengti tokių situacijų, lengviausia yra rinktis organizacijas su gerai išlaikyta reputacija, kurios nenorėtų ja rizikuoti.

„Kitas dalykas yra klausimas kontrolės institucijoms, tai pačiai Valstybinei mokesčių inspekcijai, kaip padaryti taip, kad sąžiningai renkančių paramą žmonių nenuskriaustum, bet sudrausmintum tuos, kurie naudojasi šia situacija“, – laidoje kėlė klausimą S. Malinauskas ir pridūrė, kad tai padaryti nėra lengva, bet turi būti kontrolė ir patarimai.

JWPLAYER_MAIN:2635