PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Liepos 10 d. 19:23

Aktorius G. Clooney paragino J. Bideną pasitraukti iš rinkimų

Pasaulis

Amal ir George`as Clooney. Scanpix nuotr.

BNS.LTŠaltinis: BNS.LT


308816

Amerikiečių aktorius George'as Clooney trečiadienį paragino Jungtinių Valstijų prezidentą Joe Bideną nutraukti savo rinkimų kampaniją dėl antrosios kadencijos Baltuosiuose rūmuose.

G. Clooney yra vienas pagrindinių Demokratų partijos lėšų rinkimo renginių organizatorių.

„Aukščiausi demokratai – Chuckas Schumeris, Hakeemas Jeffriesas, Nancy Pelosi – ir senatoriai, atstovai bei kiti kandidatai, kuriems lapkritį gresia pralaimėjimas, turi paprašyti prezidento savanoriškai pasitraukti“, – rašė G. Clooney amerikiečių laikraštyje „The New York Times“.

J. Bideno ir respublikono Donaldo Trumpo debatai sukėlė rimtų abejonių dėl demokrato amžiaus ir jo galimybių eiti prezidento pareigas.

Pirmadienį JAV vadovas laiške demokratams Kongrese kategoriškai atmetė raginimus atsisakyti kandidatūros artėjančiuose prezidento rinkimuose.

Baltųjų rūmų spaudos sekretorė Karine Jean-Pierre (Karin Žan-Pjer) taip pat teigė, kad, jei bus perrinktas, J. Bidenas dirbs visą antrą kadenciją.

Ji sakė mananti, kad demokratai dabar visiškai vieningai palaiko J. Bideną, partijos įstatymų leidėjams surengus lemiamas derybas dėl to, ar jis turėtų trauktis iš lapkritį vyksiančių rinkimų.

J. Bidenas birželį dalyvavo rinkiminės kampanijos lėšų rinkimo renginyje, kurį organizavo tokios Holivudo žvaigždės kaip G. Clooney ir Julia Roberts. Dėl to jis buvo sulaukęs kritikos, nes praleido Ukrainos taikos aukščiausiojo lygio susitikimą Šveicarijoje.