PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Birželio 25 d. 13:37

Akmenės rajono savivaldybės delegacija viešėjo Konine

Akmenė

Akmenės rajono savivaldybės nuotr.

EtapliusŠaltinis: Akmenės rajono savivaldybė


306359

Akmenės rajono savivaldybės delegacija, sudaryta iš Savivaldybės mero Vitalijaus Mitrofanovo, tarybos nario Kazio Suodžio ir tarptautinio bendradarbiavimo ir komunikacijos skyriaus vedėjos Ingridos Jakaitienės, birželio 21-23 dienomis lankėsi Konine, Lenkijoje, kur dalyvavo tradicinėse Konino dienose. Šis vizitas yra dalis ilgalaikio bendradarbiavimo tarp Akmenės rajono ir Konino savivaldybių, kurio pradžia siekia 1999 metus.

Delegacija iš Akmenės rajono kartu su kitų miestų atstovais iš Černovicų (Ukraina), Hernės (Vokietija), Karlovo (Bulgarija), Ungenio (Moldova) ir Valašské Meziříčí (Čekija) turėjo progą apsilankyti įvairiose Konino vietose ir dalyvauti oficialiuose susitikimuose.

Vizito metu delegacija aplankė vandens ir nuotekų kompaniją, kurioje veikia unikali vandens valymo sistema. Taip pat buvo aplankyta Licheno Dievo Motinos šventovė - viena svarbiausių religinių vietų Lenkijoje bei Konino šiluminė elektrinė, kurioje svečiai susipažino su vietinės energetikos pramonės veikla.

Oficialių susitikimų metu Akmenės rajono savivaldybės atstovai susitiko su Konino miesto meru Piotr Korytkowski ir kitais atsakingais asmenimis, aptarė tolesnio bendradarbiavimo galimybes. Akmenės rajono delegacija Konino miesto merui padovanojo atminimo dovanas iš Akmenės krašto, taip išreikšdama dėkingumą už svetingą priėmimą ir ilgalaikį bendradarbiavimą.

Akmenės rajono savivaldybė nuoširdžiai dėkoja Konino savivaldybei už šiltą priėmimą ir tikisi, kad šis vizitas dar labiau sustiprins abiejų savivaldybių ryšius.


Foto galerija: