PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Spalio 11 d. 14:17

Akmenės rajono savivaldybei įteikta „Auksinė krivūlė“

Akmenė

Dainiaus Stankaus/LSA ir Ingridos Jakaitienės nuotr.

EtapliusŠaltinis: Akmenės r. savivaldybė


323347

Spalio 10-osios vakarą, minint Lietuvos vietos savivaldos dieną, Lietuvos savivaldybėms buvo įteikti svarbiausieji metų apdovanojimai – bronzinės „Auksinės krivūlės“ statulėlės. Šis renginys, jau devynioliktus metus organizuojamas Lietuvos savivaldybių asociacijos (LSA), vyko Lietuvos nacionaliniame dramos teatre. Apdovanojimus savivaldybių merams įteikė net 14 ministerijų, Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje, Lietuvos verslo konfederacijos ir Lietuvos pramonininkų konfederacijos vadovai.

Šventės dalyvius pagerbė aukščiausi šalies vadovai – LR Prezidentas Gitanas Nausėda, LR Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, LR Vyriausybės kanclerė Giedrė Balčytytė ir Plungės meras, laikinai einantis LSA prezidento pareigas, Audrius Klišonis. Renginį papuošė įspūdingi muzikiniai pasirodymai: naujų idėjų kamerinio orkestro „Niko“, grupės „Shower“ ir vaikų choro „Ugnelė“. Renginio vedėja buvo aktorė, dainininkė ir laidų vedėja Inga Jankauskaitė.

Tarp apdovanotųjų - Akmenės rajono savivaldybė, kuriai Sveikatos apsaugos ministerija skyrė „Auksinės krivūlės“ apdovanojimą už inovatyvius sveikatos valdysenos sprendimus. Šis įvertinimas skirtas už sėkmingą Naujosio Akmenės ligoninės ir Akmenės rajono pirminės sveikatos priežiūros centro konsolidavimą, kuris leido padidinti teikiamų paslaugų apimtis, pagerinti jų kokybę bei efektyviau naudoti išteklius. Dėl šio konsolidavimo gyventojai dabar gali naudotis platesnio spektro sveikatos priežiūros paslaugomis, kurios prieinamos arčiau namų ir yra dar geresnės kokybės.

Savivaldybės meras atsiimdamas apdovanojimą išreiškė nuoširdžią padėką, pažymėdamas, kad „Žmonėms svarbu būti socialiai apsaugotiems, turėti stiprią sveikatą. Mūsų tikslas – užtikrinti, kad sveikatos priežiūra Akmenės rajone būtų kuo prieinamesnė ir kokybiškesnė. Nuoširdžiai dėkoju gydytojams, gydymo įstaigų vadovams ir visam medicinos personalui už jų sunkų ir pasiaukojantį darbą. Jūsų pastangos yra pagrindas tam, kad rajono gyventojai galėtų būti sveiki“.

Apdovanojimų šventėje dalyvavo Akmenės rajono savivaldybės meras Vitalijus Mitrofanovas, kartu su vicemere Inga Vismantiene, mero padėjėja Dovile Liaukšiene, tarybos nariais Nijole Bartkevičiene, Birute Kulvinskeine, Apolinaru Niciumi, Naujosios Akmenės ligoninės – sveikatos centro direktoriumi Vaidu Smalinsku, Akmenės rajono sporto centro direktoriumi Mantu Mačiumi ir Savivaldybės tarptautinio bendradarbiavimo ir komunikacijos skyriaus vedėja Ingrida Jakaitiene.

Paminėtina, kad Akmenės rajono savivaldybė jau ne kartą buvo įvertinta prestižine „Auksine krivūle“ už savo nuopelnus.