PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Jaunimas2024 m. Rugsėjo 24 d. 14:33

Akmenės rajone šurmuliavo Jaunimo forumas

Akmenė

Akmenės r. savivaldybės nuotr.

EtapliusŠaltinis: Akmenės r. savivaldybė


320265

Balsių stovyklavietėje šurmuliavo jaunimas, kuris susirinko į 2024-ųjų metų Akmenės rajono jaunimo forumą. Šiemet forumas buvo kiek kitoks, nes turėjo visus pranešimus vienijančią temą – dezinformacija. Taip pat renginys buvo ypatingas tuo, kad jame dalyvavo ne tik Akmenės rajono jaunuoliai ir jaunuolės, aktyviausiai veikiantys savo bendruomenėse, bet ir ukrainiečiai, besimokantys mūsų rajono įstaigose, ir svečiai iš Mažeikių.

40-čiai forumo dalyvių mokymus vedė patyręs šios temos ekspertas Aidas Gedminas. Visas tris dienas dalyviai siekė geriau suprasti, kas yra dezinformacija, informacijos iškraipymas, kaip veikia socialiniai tinklai, kas sudaro skaitmeninio saugumo pagrindus. Skirtingus užsiėmimus dalyviams vedė patyręs žurnalistas Jonas Čekuolis, buvę IVLP programos (JAV valstybės departamento profesinių mainų programa „The International Visitor Leadership Program“) dalyviai Justinas Švėgžda ir Rugilė Kumžaitė. Taip pat forumo metu vyko diskusija „Ar Akmenei reikia Jaunimo apskritojo stalo?“, kurioje dalyvavo buvę Akmenės rajono jaunimo ir jaunimo organizacijų sąjungos „Jaunimo apskritasis stalas“ vadovai, dabartiniai Valdybos ir biuro nariai. Kaip ir buvo tikėtasi, diskusija nuvedė prie bendrinių klausimų apie jaunimo aktyvumą ir dalyvavimą jaunimo organizacijų veikloje, daug kalbėta apie vienijančio lyderio poreikį. Po pirmos dienos rimtų temų dalyvių laukė Ramučių gimnazijos jaunimo parengtas protmūšis.

Tikimasi, kad renginio dalyviai ne tik geriau supras vykdomų dezinformacijos kampanijų pavojų, bus atsparesni, bet su šiomis grėsmėmis plačiau supažindins ir savo bendruomenės narius.

Renginys finansuotas Akmenės rajono savivaldybės ir JAV valstybės departamento švietimo ir kultūros reikalų biuro, bendradarbiaujant su Meridiano tarptautinio centro, kaip įgyvendinančio partnerio, lėšomis.