PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Gegužės 13 d. 15:41

Akademiko Adolfo Jucio progimnazija jau turi kuo pasidžiaugti

Plungė

Etaplius.ltŠaltinis: Plungės rajono savivaldybės inf.


301038

Maždaug prieš metus keturios Plungės švietimo įstaigos – „Saulės“ gimnazija, Senamiesčio mokykla, „Ryto“ pagrindinė ir Akademiko Adolfo Jucio progimnazija sužinojo, kad pateko į Tūkstantmečio mokyklų programą. Iš šios programos Plungės rajono savivaldybei iš ES skirta apie 2,5 mln. eurų, dar 0,5 mln. – iš valstybės biudžeto.

Gavusios finansavimą, mokyklos nusprendė, kokiomis priemonėmis pagerins ugdymo procesą ir kibo į darbus. Akademiko Adolfo Jucio progimnazija yra pirmoji, galinti pasidžiaugti tuo, kas padaryta Tūkstantmečio mokyklų programos lėšomis.

Atnaujintas mokyklos patalpas apžiūrėjo Plungės rajono savivaldybės vicemeras Žydrūnas Purauskis, Savivaldybės administracijos direktorius Dalius Pečiulis, Vietos ūkio skyriaus vedėja Odeta Petkuvienė, Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Gintautas Rimeikis ir specialistai.

Su tuo, kas nuveikta, supažindino Akademiko Adolfo Jucio progimnazijos direktorė Inga Litvinienė.

Pirmiausiai apžiūrėta 1–8 klasių mokiniams skirta laboratorija, kurioje vyks fizikos, chemijos, integruotos gamtamokslių dalykų pamokos. Laboratorija įrengta sujungus du kabinetus. Remontas atliktas ne tik pačioje laboratorijoje, bet ir į ją vedančioje laiptinėje, koridoriuje. Jau nupirkti specialūs laboratorijai skirti baldai su atskiromis darbo vietomis kiekvienam moksleiviui, kiekvienoje darbo vietoje – vandentiekis, ventiliacija. Dar laukiama kėdžių, ekrano, 30-ies kompiuterių, 20-ies mikroskopų, užsakyti mėgintuvėliai, stikliukai ir kitos praktikos darbams reikalingos priemonės.

„Turbūt visi matėte, kokia buvo mūsų salė. Svarbiausia – nebeturime tų baisių lubų ir šviestuvų, kabėjusių čia nuo 1964-ųjų, kuomet mokykla buvo atidaryta. Jie mums ir akis badė, ir pavojų kėlė. Dabar patalpa suremontuota, šiuolaikiška. Juk salė – mokyklos veidas. Į ją ne tik vaikai renkasi, bet ir tėveliai, svečiai. Nuo to, kokia salė, kokia įranga, priklauso ir renginių kokybė. Juolab kad ši patalpa mums – jau ir teatrinio ugdymo laboratorija“, – pasakojo direktorė Inga Litvinienė.

Šioje patalpoje – naujas elektros įvadas, ventiliacija (rekuperacinė sistema ir du kondicioneriai), du ekranai: vienas – skirtas konferencijoms, kitas – nuleidžiamas, per visą sceną.

Nupirkta nauja vaizdo, garso ir apšvietimo įranga: 16-os kanalų garso pultas, 4 nešiojami mikrofonai, 6 vokaliniai iš toli garsą traukiantys mikrofonai, visi reikalingi prožektoriai, 4 kolonėlės ir kt. „Įrengtas pultas, iš kurio viską valdysime: ventiliaciją, šviesą, garsą, vaizdą. Apskritai čia viskas elektrifikuota, net užuolaidos, roletai“, – pasakojo muzikos mokytojas Virginijus Armalis. Pirmasis renginys salėje – jau šį penktadienį. Iki to laiko bus sumontuotas didysis ekranas, atvežtos ir sustatytos naujos kėdės.

Įrengti laboratoriją atsiėjo apie 50 tūkst. eurų, salę – apie 130 tūkst. eurų. Rangos darbus atliko UAB „Marsta“. Dar laukia antrasis etapas. Jo metu ketinama įrengti sensorinį kambarį ir mokinių poilsio zoną. Tai atsieis apie 40 tūkst. eurų.


Foto galerija: