PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Veidai2024 m. Liepos 4 d. 21:29

Aistros dėl A. Jagelavičiūtės palikimo tęsiasi: buvusiam dizainerės vyrui – nemaloni žinia iš teismo

Lietuva

Agnė Jagelavičiūtė, Nijolė Jagelavičienė, Mantas Volkus / Alfa.lt nuotr.

Dominykas GriežėŠaltinis: ALFA.LT


307918

Drama dėl prieš pusantrų metų mirusios Agnės Jagelavičiūtės palikimo tęsiasi – teismas panaikino buvusiam stilistės sutuoktiniui palankų sprendimą ir nurodė, kad teks iš naujo spręsti, ar A. Jagelavičiūtės motina gali naudotis dukros kūriniais.

Tai – jau antras pastaruoju metu priimtas nepalankus teismo sprendimas buvusiam A. Jagelavičiūtės vyrui Mantui Volkui ir bendram poros sūnui. Neseniai buvo užversta byla, kurioje M. Volkus mėgino įrodyti, kad buvusi jo žmona paskolino buvusiam savo širdies draugui, modeliui Mariui Survilai 19 540 eurų, o pastarasis taip ir negrąžino daugiau nei 18 tūkst. eurų, kuriuos turėtų gauti sūnus. Tačiau teismas tąkart nusprendė, kad jokios paskolos M. Survila neturi grąžinti, nes pastarosios negavo.

Praėjusį vasarį Vilniaus apylinkės teismas buvo nusprendęs, kad mirusios stilistės A. Jagelavičiūtės mama Nijolė Jagelavičienė nebegalės naudotis dukros kūryba ir leisti darbo kalendorių, kuriuose naudoti A. Jagelavičiūtės sukurti eskizai. Atrodė, kad Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narei užkirstas kelias užsidirbti iš dukros kūrybos, tačiau aiškėja, kad taškas šioje istorijoje nėra padėtas.

Vilniaus apygardos teismas neseniai iš dalies patenkino mažosios bendrijos „Tikėk ir veik“, kuri priklauso N. Jagelavičienei, skundą ir panaikino sprendimą, kuriuo politikei neleista naudotis dukros sukurtais eskizais. Kartu nurodyta, kad žemesnės instancijos teismas šią bylą turi nagrinėti iš naujo.

Skunde teismui aiškinta, kad pirmosios instancijos teismas net nesiaiškino, ar teisės į A. Jagelavičiūtės kūrybą išties priklauso mirusios stilistės sūnui, ir preziumavo, kad taip ir yra, nors pagal antstolės sudarytą turto aprašą pastarasis jokių turtinių teisių nepaveldėjo. Kartu teigta, kad visi N. Jagelavičienės darbo kalendoriuose esantys dukros tekstai buvo paimti iš žurnalų „L’Officiel Lietuva“ ir „Aš Ikona“, taip pat iš A. Jagelavičiūtės įrašų feisbuke, visi tekstų šaltiniai buvo nurodyti.

N. Jagelavičienės darbo kalendoriuose buvo ir dukros sukurti eskizai. Dėl pastarųjų taip pat buvo kilęs ginčas teisme, tačiau politikė teigia, kad pastaruosius eskizus jos dukra padovanojo savo geram bičiuliui Saugirdui Vaitulioniui, kuris jai leido pastaruosius naudoti.

Skundą išnagrinėjusiam teismui užkliuvo tai, kad teisėja iš žemesnės instancijos išties aiškiai neapibrėžė, ką tiksliai reikėtų laikyti A. Jagelavičiūtės kūryba, kuria jos motinai draudžiama naudotis be anūko leidimo. Dėl šios priežasties byla buvo grąžinta žemesnės instancijos teismui nagrinėti pakartotinai.

Anksčiau nagrinėtos bylos metu buvo paaiškėję, kad darbo kalendoriai N. Jagelavičienei yra tapę pelningu verslu – M. Volkus teigė, kad buvusios žmonos motina yra pagaminusi 3 tūkst. egzempliorių darbo kalendorių, kurių kiekvienas kainuoja 19,99 euro, todėl turėtų gauti net 59 970 eurų pajamų.