PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Rugsėjo 4 d. 08:47

Airija paskelbė apie naują milijoninę paramą Ukrainai

Pasaulis

Airija / SCANPIX

Rasa StrimaitytėŠaltinis: ELTA


316875

Praėjus pustrečių metų nuo karo pradžios, Airija žada Ukrainai tolesnę paramą. Premjeras Simonas Harrisas trečiadienį lankysis Kyjive, kur susitiks su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu, pranešė vyriausybė Dubline. Airija, be kita ko, ketina paskelbti apie 36 mln. eurų paketą, skirtą humanitarinei paramai ir vėlesniam šalies atstatymui.

Ukraina nuo 2022 m. vasario priešinasi Rusijos agresijai. Antradienį per rusų raketų smūgį Poltavai, V. Zelenskio duomenimis, žuvo 51 žmogus.

Ataka Polavoje yra niūrus ir siaubingas priminimas apie grėsmę, su kuria Ukraina susiduria kiekvieną dieną, sakė S. Harrisas. Jis teigė su V. Zelenskiu pasirašysiąs susitarimą dėl paramos ir bendradarbiavimo.

„Tai parodo, kad Ukrainos vertybės yra mūsų vertybės. Ir mes tiek, kiek reikės, būsime drąsių Ukrainos žmonių pusėje“, – teigė Airijos vadovas. Jis jau buvo susitikęs su V. Zelenskiu liepos viduryje, kai Ukrainos prezidentas, grįždamas iš viršūnių susitikimo JAV, stabtelėjo Airijoje. Suteikdama naują paramą, Airiją, pavyzdžiui, ketina paremti tarptautinių pagalbos organizacijų paketus.