PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Laisvalaikis2024 m. Liepos 9 d. 11:28

„airBaltic“ birželį skraidino 15 proc. daugiau keleivių

Lietuva

BNS nuotr.

ELTAŠaltinis: ELTA


308470

Latvijos oro linijų bendrovė „airBaltic“ birželį iš Lietuvos skraidino rekordinį kiekį keleivių. Skelbiama, kad per pirmąjį vasaros mėnesį aviakompanija pervežė 73 tūkst. keleivių arba net 15 proc. daugiau nei tuo pačiu laikotarpiu pernai.

Bendrovės duomenimis, tai didžiausias kada nors „airBaltic“ birželio mėnesį Lietuvoje užfiksuotas keleivių skaičius. Tą patį mėnesį oro bendrovė taip pat atliko 731 skrydį, tai yra 21 proc. daugiau nei pernai metų birželį.

„Prie šio augimo labai prisidėjo gegužės mėn. vasaros skrydžių sezono pradžioje atidaryta 15 naujų maršrutų, įskaitant kryptis Pietryčių Europoje. Akivaizdu, kad bendrovės pastangos gerinti susisiekimą ir teikti įvairias kelionių galimybes sulaukia atgarsio tarp mūsų keleivių“, – pranešime teigė „airBaltic“ prezidentas ir generalinis direktorius Martinas Gaussas.

Nuo gegužės mėnesio „airBaltic“ pradėjo skraidyti iš Vilniaus į Krokuvą, Hamburgą ir Lisaboną, taip pat pridėjo tiesioginius skrydžius į Oslą ir iš Palangos į Amsterdamą. Be to, oro bendrovė ketina didinti skrydžių dažnumą maršrutais iš Vilniaus į Paryžių, Miuncheną, Taliną ir iš Palangos į Rygą.

Numatoma, kad šiemet „airBaltic“ sujungs Lietuvą 21 tiesioginiu maršrutu ir suteiks galimybę skraidyti į kitas pasaulio šalis su vienu sustojimu per daugiau nei 20 bendrojo kodo partnerių.