PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugsėjo 9 d. 16:10

„Air Baltic“ skrydžius iš Rygos į Tel Avivą atnaujins nuo rugsėjo 17-os

Pasaulis

Įmonės nuotr.

Svajūnas LaukineitisŠaltinis: BNS


317594

„Air Baltic“ pirmadienį pranešė skrydžius iš Rygos į Tel Avivą planuoti atnaujinti nuo rugsėjo 17 dienos.

Latvijos aviakompanija, kaip dauguma kitų Europos oro vežėjų, skrydžius į Izraelį laikinai sustabdė saugumo sumetimais, sustiprėjus karinės konfrontacijos Artimuosiuose Rytuose išplitimo rizikai, o „Air Baltic“ šia kryptimis neskraidina nuo rugpjūčio 6-osios.

„Air Baltic“ atstovas Augustas Zilbertas paaiškino, jog pastaruoju metu ši rizika sumenko, todėl oro susisiekimas su Izraeliu vėl tapo įmanomas. Be to, „Air Baltic“ keičia skrydžių į Tel Avivą tvarkaraštį – perkelia skrydžių valandas iš rytinių į popietines, o tai yra papildoma saugumo priemonė.

A. Zilbertas pridūrė, kad saugumo situacija Izraelyje gali būti nepastovi, todėl oro bendrovė išlieka lanksti ir prireikus yra pasirengusi priimti atitinkamus sprendimus.

Pernai spalio 7-ąją prasidėjus Izraelio ir palestiniečių grupuotės „Hamas“ karui, „Air Baltic“ netrukus sustabdė skrydžius iš Rygos į Tel Avivą ir juos atnaujino tik nuo gegužės vidurio.

„Air Baltic“ iš Rygos, Vilniaus, Talino ir Tamperės skraidina daugiau kaip 100 krypčių Europoje, Skandinavijoje, NVS ir Artimuosiuose Rytuose.

Oro bendrovė pernai skraidino 4,536 mln. keleivių – 35,7 proc. daugiau negu metais anksčiau, ir atliko 44,1 tūkst. skrydžių – 18,3 proc. daugiau negu 2022-aisiais. Šiemet tikisi aptarnauti ne mažiau 5 mln. keleivių.

97,97 proc. „Air Baltic“ akcijų valdo Latvijos valstybė, likusias – Danijos investuotojo Larso Thueseno įmonė „Aircraft Leasing 1“.