PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Verslas2024 m. Rugpjūčio 6 d. 14:37

„Air Baltic“ dėl saugumo bent iki rugpjūčio 11-osios neskraidins į Tel Avivą

Pasaulis

„Air Baltic“ dėl saugumo bent iki rugpjūčio 11-osios neskraidins į Tel Avivą / Bendrovės nuotr.

Svajūnas LaukineitisŠaltinis: BNS


312952

Latvijos nacionalinė aviakompanija „Air Baltic“ pranešė mažiausiai iki šios savaitės pabaigos nutraukianti skrydžius į Tel Avivą ir iš šio Izraelio miesto dėl jų saugumo, stiprėjant įtampai Artimuosiuose Rytuose.

Bendrovės atstovas teigė, kad situacija Izraelyje gali keistis, todėl aviakompanija išlieka lanksti ir pasiruošusi prireikus koreguoti skrydžių tvarkaraštį. Tai reiškia, kad „Air Baltic“ šiuo maršrutu gali laikinai neskraidinti ir po rugpjūčio 11-osios.

„Air Baltic“ pažymi nuolat vertinanti padėtį Izraelyje, atsižvelgdama į Latvijos ir tarptautinių institucijų rekomendacijas bei reikalavimus, taip pat palaiko ryšius su nacionalinėmis ir tarptautinėmis institucijomis dėl skrydžiu šia kryptimi saugumo.

Kartu „Air Baltic“ numatė alternatyvius maršrutus skrydžiams į Dubajų karinio konflikto eskalavimo atveju.

Pernai spalio 7-ąją prasidėjus Izraelio ir palestiniečių grupuotės „Hamas“ karui, „Air Baltic“ netrukus sustabdė skrydžius iš Rygos į Tel Avivą ir juos atnaujino tik nuo gegužės vidurio.

„Air Baltic“ iš Rygos, Vilniaus, Talino ir Tamperės skraidina daugiau kaip 100 krypčių Europoje, Skandinavijoje, NVS ir Artimuosiuose Rytuose.

97,97 proc. „Air Baltic“ akcijų valdo Latvijos valstybė, likusias – Danijos investuotojo Larso Thueseno įmonė „Aircraft Leasing 1“.