PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Verslas2024 m. Birželio 6 d. 12:25

„Achemos grupės“ akcijas ketina įsigyti „MET Group“

Jonava

ELTA nuotr.

Ūla KlimaševskaŠaltinis: ELTA


303749

Trąšų koncerno „Achemos grupė“ įmonės kontrolinį akcijų paketą ketina įsigyti vengrų energetikos įmonė „MET Group“.

„Šis potencialus įsigijimas būtų svarbus žingsnis, kuriant pridėtinę vertę „Achema“ darbuotojams, klientams bei visai aplinkai. Norime naujos klestinčios „Achemos“ eros ir esame pasiryžę kurti visoms suinteresuotosioms šalims priimtinus sprendimus, pagrįstus partnerystės filosofija“, – įmonės pranešime teigia Benjamin Lakatos, „MET Group“ pirmininkas ir generalinis direktorius.

Kaip skelbiama, norint užbaigti sandorį, reikia atlikti įprastinį išsamų patikrinimą ir gauti reguliavimo institucijų patvirtinimus. Be to, „MET“ planuoja siekti susitarimo ir su smulkiųjų akcininkų atstovais. Todėl numatomas ilgesnis procesas, apimantis kelis teisinius ir parengiamuosius etapus.

Apie šias akcijas valdančios Lydos Lubienės ketinimus jas parduoti pirmasis pranešė portalas „Delfi“ dar gegužės pradžioje.

Kaip skelbta, galimą pirkėją labiausiai domina ne trąšų verslas, bet grupei priklausanti įmonė „Klaipėdos jūrų krovinių kompanija“ (KLASCO). Taip pat teigiama, kad akcijos perkamos pigiau nei galėtų būti iš tikrųjų tokio sandorio vertė.

Kaip skelbiama, „MET Group“ yra integruota Europos energetikos įmonė, kurios būstinė yra Šveicarijoje, veiklą vykdo gamtinių dujų ir energijos srityse.

Kontrolinį „Achemos grupės“ akcijų paketą (apie 52 proc.) valdo Nepriklausomybės akto signataro Bronislovo Lubio žmona Lyda Lubienė ir dukra Viktorija Lubytė. Kitas akcijas dalinasi 13 smulkiųjų akcininkų.