PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Rugsėjo 24 d. 17:06

A. Ramanauskas atsiprašė dėl savo pareiškimų apie rusakalbius

Lietuva

Algis Ramanauskas / Alfa.lt

ELTA.LTŠaltinis: ELTA.LT


320306

Radijo ir televizijos laidų vedėjas Algis Ramanauskas antradienį atsiprašė dėl savo pareiškimų apie rusakalbius.

„Jei dėl kalbos barjero ar dėl to kad apie šį mano pokalbį su Sinica iškraipytai sužinojot iš puidokų, kuriems taip nusispjaut į kontekstą ir taip nusispjaut į objektyvų vertinimą, tai žinokit, JŪSŲ aš nuoširdžiai ATSIPRAŠAU“, – „Facebook“ antradienį skelbė A. Ramanauskas.

Jis pabrėžė pasisakantis už „mūsų rusų“ ir „mūsų rusakalbių Lietuvoje“ apsaugą. A. Ramanauskas dėstė kritiškai vertinantis ne rusakalbius Lietuvoje, o „rusifikuotą Lietuvą“.

„Tai štai ką noriu pasakyti MŪSŲ rusamas (ir rusakalbiams). Ne, mano brangūs bendrapiliečiai, ne jus aš neva kviečiau žudyti. Ne apie jus tai buvo, nors akivaizdu kad nuoširdžiai nekenčiu to ką žinome kaip Russkij Myr –– su visais jo kirkorovais ir klaikiu kinematografu (prašau nepykti, lietuviškas ne ką geresnis).

Kadangi etninis klausimas yra toks jautrus ir svarbus, eilinį kartą pabrėžiu kad kai kalbu apie „rusifikuotą Lietuvą“, visada pabrėžiu kad turiu omenyje tuos LIETUVIUS, kurie vartoja bandytskus peterbugus ir kirkorovus“, – „Facebook“ rašė A. Ramanauskas.

ELTA primena, kad pastaruoju metu daug kritiko viešojoje erdvėje sulaukė A. Ramanausko teiginiai apie rusakalbius asmenis. „Youtube“ platformoje transliuoto pokalbio su Nacionalinio susivienijimo lyderiu Vytautu Sinica metu žinomas radijo ir televizijos laidų vedėjas kalbėjo apie tai, kad iš rusiškus filmus žiūrinčių ir rusiškos muzikos besiklausančių tėvų reikėtų atimti vaikus.

„Aš suprantu, kad tai ką aš noriu, kad būtų, tai čia yra tas utopiška ir aš suprantu tą. Bet įsivaizduokim namų ūkį, kur tėvas garsiai pasileidęs rusišką filmą, o mama klauso rusiškos muzikos garsiai. Tai juos... Čia klausimas tiktai, ką pirma padaryt: atimt vaikus ir po to juos sušaudyt ar prie vaikų juos... Ne, aišku, atimt vaikus ir po to. Vaikus reikia atimti iš tokių“, – kalbėjo A. Ramanauskas.

Dėl šių A. Ramanausko pareiškimų į teisėsaugą kreipėsi Lietuvos žmogaus teisių centras, Lietuvos socialdemokratų partija, „valstiečių“ atstovai, parlamentaras Mindaugas Puidokas, radijo ir televizijos laidų vedėjo replikas kritiškai įvertino ir Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.