PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Rugpjūčio 6 d. 12:07

A. Pečkauskas įvardijo prioritetinius darbus artimiausiais mėnesiais: neatskleidžia, ar jau aptarė tai su premjere

Lietuva

Aurimas Pečkauskas. ELTA / Julius Kalinskas

Viktorija SmirnovaitėŠaltinis: ELTA.LT


312921

Buvusį sveikatos apsaugos ministrą Arūną Dulkį poste pakeitęs viceministras Aurimas Pečkauskas sako, kad per likusius kelis komandos darbo mėnesius iki naujos Vyriausybės sudarymo pirmiausia sieks sėkmingai užbaigti anksčiau šioje kadencijoje inicijuotus pokyčius. A. Pečkauskas įvardija konkrečias prioritetines veiklos kryptis, tačiau neatsako, ar jau turėjo progos šią darbotvarkę aptarti su premjere Ingrida Šimonyte.

„Vidinių komandos subtilybių nenorėčiau komentuoti“, – žurnalistams antradienį spaudos konferencijoje sakė A. Pečkauskas, pridurdamas, kad nesibaimina dėl savo darbų sulaukti Vyriausybės vadovės kritikos.

„Nekritikuojami tie, kurie nieko nedaro. Natūralu, kad kritika yra vienas iš demokratijos įrankių padėti adaptuoti procesus, kad jie vyktų efektyviau. Baimintis neturiu ko, nes visus darbus, kurių imuosi, atlieku nuoširdžiai. O jei mano darbe atsiras faktinių klaidų ir dėl to patirsiu kritiką, tai leis tik geriau judėti pirmyn“, – kalbėjo naujasis Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) vadovas.

A. Pečkauskas taip pat pažymėjo, kad politinė komanda artimiausiais mėnesiais neturėtų keistis.

„Su esama politine komanda, kurioje pokyčių nesitikiu, tikrai turime ką veikti SAM, nes ministerija kuruoja vieną iš kompleksiškiausių sistemų – sveikatos priežiūros. (...) Tiems procesams ir kasdieniams darbams prižiūrėti tikrai reikalingas didelis dėmesys, kuris bus skiriamas ir iš manęs, ir iš mano komandos“, – kalbėjo A. Pečkauskas.

Tarp jo įvardytų prioritetinių darbų artimiausiais mėnesiais – bendradarbiavimo su medikų bendruomenėmis puoselėjimas, pagalba savivaldybėms, gydymo įstaigoms bei greitosios pagalbos medicinos tarnybai įdiegti naujausias sveikatos priežiūros reformas, taip pat sėkmingai parengti ir Seimui pateikti Privalomo sveikatos draudimo biudžetą.

„Subalansuotas išlaidų sudėliojimas 2025 m. lems tai, kaip funkcionuos mūsų sveikatos priežiūros sistema, kokį paslaugų prieinamumą galėsime pasiekti ir kokį galėsime suformuoti vaistų prieinamumą“, – pažymėjo A. Pečkauskas.

ELTA primena, kad prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienio vakarą pasirašė dekretą dėl atnaujintos Vyriausybės sudėties. Šalies vadovas patvirtino dviejų naujų ministrų – Kazio Starkevičiaus ir Aurimo Pečkausko – kandidatūras. Pastarieji dar turės prisiekti Seime.

Atnaujintos Vyriausybės sudėtį prezidentui premjerė Ingrida Šimonytė pateikė praėjusį penktadienį. Vyriausybės vadovė keičia du kabineto narius – žemės ūkio ministrą Kęstutį Navicką ir sveikatos apsaugos ministrą Arūną Dulkį.

Ministrų kabinetas yra sudaromas ir tvirtinamas iš naujo po to, kai Vyriausybė grąžino įgaliojimus naujai išrinktam prisiekusiam prezidentui.

Kaip numato įstatymas, ministrus, premjero teikimu, skiria ir atleidžia šalies vadovas.