REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Birželio 10 d. 10:08

A. Mazuronis svarsto trauktis iš Darbo partijos primininko pareigų

Lietuva

Paulius PerminasŠaltinis: BNS


304151

Po nesėkmingų Europos Parlamento (EP) rinkimų opozicinės Darbo partijos lyderis parlamentaras Andrius Mazuronis svarsto trauktis iš partijos pirmininko pareigų.

„Aš ne apie kvietimus galvoju, bet apie galimybę likti pirmininko pozicijoje“, – pirmadienį BNS teigė politikas.

A. Mazuronis teigė nesąs įsitikinęs, kad ves Darbo partiją spalį vyksiančiuose Seimo rinkimuose.

„Nežinau, nešnekėjau dar, kadangi, naktis buvo ilga ir varginanti, tai dar neturėjau galimybės šnekėti. (...) Trečiadienį šaukiamas tarybos posėdis. Kad nedarytume skubotų sprendimų, bet kažkokius sprendimus reikia daryti, nes akivaizdu, kad ne pirmi ir ne antri rinkimai, kurie yra su blogu rezultatu“, – sakė „darbiečių“ lyderis.

Jo teigimu, jeigu nuspręs atsistatydinti iš Darbo partijos vadovo pareigų, apie tai jis praneš dar šią savaitę.

Pirminiais Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, sekmadienį vykusiuose EP rinkimuose Darbo partija surinko 1,63 proc. arba 11,2 tūkst. balsų ir mandatų negavo.

Iki tol „darbiečiai“ turėdavo savo atstovą Europos Parlamente. Pastarąsias kelias kadencijas Darbo partijai atstovavo buvęs jos pirmininkas Viktoras Uspaskichas.

Gegužę vykusiuose prezidento rinkimuose A. Mazuronis gavo 1,38 proc. rinkėjų balsų.

Be to, sekmadienį partiją paliko „darbiečių“ frakcijos Seime seniūnas Viktoras Fiodorovas. A. Mazuronis teigė, jog tai jam nebuvo didelė naujiena, tačiau nustebino pasirinktas laikas.

Iš partijos kovo pabaigoje pasitraukė ir buvusi jos vicepirmininkė Ieva Kačinskaitė-Urbonienė, ji savo žingsnį motyvavo išsiskyrusia partijos tarybos ir jos pozicija svarbiausiais klausimais, „darbiečių“ vadovybės sprendimu dalyvauti EP rinkimuose nepaisant minėto teisėsaugos tyrimo.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA