REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Birželio 12 d. 18:33

A. Mazuronis atsistatydino iš Darbo partijos pirmininko pareigų

Lietuva

A. Mazuronis. BNS nuotr.

Martyna PikelytėŠaltinis: ELTA


304532

Po nesėkmingų Europos Parlamento (EP) rinkimų iš Darbo partijos pirmininko pareigų atsistatydino jos lyderis Andrius Mazuronis. Pasak politiko, „darbiečiams“ laikinai vadovaus vicepirmininkas Valentinas Bukauskas.

„Jau atsistatydinau. Laikinai einantis pirmininko pareigas bus Valentinas Bukauskas, kuris yra pirmininko pavaduotojas“, – trečiadienio vakarą LRT radijui teigė A. Mazuronis.

Visgi, politikas tikino iš partijos nesitrauksiantis.

Kol kas A. Mazuronis neatskleidžia Darbo partijos likimo, tačiau neatmeta galimybės jungtis prie kitų, centro kairėje esančių, politinių jėgų.

„Yra siūlymų įvairiausių. Viskas svarstoma, posėdis šiuo metu vyksta, aš nieko atsakyti negaliu“, – tikino jis.

„Pažiūrėkite visų rinkimų rezultatus ir pamatysite, kad 1-5 proc. rinkėjų sulaukiančių partijų skaičius yra labai didelis. Akivaizdu, kad ta konkurencija yra didelė, balsų išsiskaidymas yra labai didelis, tai neduoda naudos niekam. Politinė konsolidacija yra neišvengiama centro kairės partijų bloke. Būtinybė vienytis yra. Jeigu partijų vadai nesupras to, tai taip ir makaluosis po kelis procentus nuolat“, – anksčiau Eltai teigė A. Mazuronis.

Kaip skelbta anksčiau, dar balandį Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba (FNTT) pranešė, kad kratos, atliktos Darbo partijos būstinėje, yra susijusios su ikiteisminiu tyrimu dėl neteisėto daugiau kaip 500 tūkst. eurų dydžio ES biudžeto lėšų įgijimo. Įtariama, jog lėšos pasisavintos neatliekant ar imituojant EP narių padėjėjų funkcijas. Atliekamas tyrimas yra susijęs su asmeniu, ėjusiu vieno iš EP narių patarėjo pareigas.

Po partijos būstinėje vykdytų kratų, politinės jėgos įkūrėjas ir europarlamentaras Viktoras Uspaskichas sustabdė narystę „darbiečių“ gretose.

Sekmadienį „darbiečių“ frakcijos Seime seniūnas V. Fiodorovas pranešė, kad palieka Darbo partiją, tačiau iš politikos nesitraukia. Jis teigė, jog tokį sprendimą paskatino partijai reikalingi, tačiau nevykstantys pokyčiai.

Sprendimą trauktis iš Darbo partijos prieš kelis mėnesius taip pat priėmė Seimo nariai Vigilijus Jukna ir Ieva Kačinskaitė-Urbonienė.

ELTA primena, kad gegužę prezidento rinkimuose partijai atstovavęs A. Mazuronis surinko 1,38 proc. rinkėjų balsų.

Panašų rezultatą Darbo partija pasiekė ir sekmadienį vykusiuose EP rinkimuose. Mandato neiškovojusi partija sulaukė 1,63 proc. balsavusiųjų palaikymo.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA